PSV wint ook thuis van AEK Athene: 2-0

5 november 2003 22:34

Na de overwinning in Athene heeft PSV ook thuis van het relatief zwakke AEK Athene weten te winnen. PSV kende geen problemen met de Grieken, al kon het pas na rust op voorsprong komen. Bouma en Robben waren de doelpuntenmakers voor PSV. Het zou een ideale wedstrijd zijn geweest voor Kezman om van zijn Champions League complex af te komen. Het werd echter alleen maar erger. Ook nu scoorde hij niet, ondanks een paar hele goede kansen.

PSV had in de eerste helft bijna continu balbezit. De ploeg creeerde allen veel te weinig kansen. Op een goede fase van tien minuten na kwam de ploeg niet veel verder dan 20 meter van het goal van de Grieken.

In de tweede helft werd na zes minuten eindelijk de ban gebroken. Wilfred Bouma kopte een goede hoekschop van Arjen Robben in de verre hoek. Diezelfde Robben zorgde met een moeizame inzet na een onzelfzuchtige assist van Kezman tien minuten later voor de beslissing in de wedstrijd. Hij zette PSV daarmee op 2-0.

Tien minuten voor tijd had PSV nog het geluk dat de scheidsrechter een inzet van de Grieken verkeerd beoordeelde. Waterreus pakte de bal ogenschijnlijk achter de doellijn vandaan, maar de goal werd niet gegeven. Daardoor voorkwam PSV nog een mogelijk slotoffensief van de Grieken.