Transparent
Inloggen
Sluiten

Ramzi genoemd in drugszaak 'Abdellaoui'

6 november 2003 11:11

Verslaggever: MP

Het Algemeen Dagblad meldt dat PSV-huurling Adil Ramzi wordt genoemd in een rapport van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) over de export en verspreiding van xtc-pillen en het witwassen van drugswinsten. Yassine Abdellaoui, met wie Ramzi in Enschede een appartement deelt, zit al vanaf 22 september in hechtenis voor deze zaak. Gisteren heeft de politie ook FC Eindhoven-speler Geoffrey Prommayon gearresteerd op verdenking van het witwassen van drugswinsten. De naam van Ramzi wordt genoemd in een van de brieven die Abdellaoui heeft ontvangen van een in Amerika gedetineerde vrouw. Deze vrouw, de 28-jarige A.L., de ex-vriendin van Geoffrey Prommayon en de moeder van zijn kind zit in Miami een straf uit van 90 maanden voor de handel in drugs. De drie profs kennen elkaar uit hun gezamenlijke tijd bij Willem II.

De van PSV gehuurde middenvelder, die nog op vrije voeten is, ontkent betrokken te zijn geweest bij de handel in xtc-pillen. "Ik heb er niets mee te maken, laat de politie maar komen", zegt de Marokkaanse international. "Misschien dat iemand uit jaloezie mijn naam heeft genoemd, maar ik wil maar een ding: me op voetbal concentreren." Johan Plageman, technisch manager bij FC Twente, gelooft hem op zijn woord. De club zal dan ook geen stappen ondernemen tegen Ramzi.

Meer info:
- BD: Abdellaoui lijkt niet de enige prof die geld witwast
- BNS: Abdellaoui ook verdacht van xtc-handel
- PZC: Prommayon gezien als handlanger van Abdellaoui




Tags

abdellaoui ramzi handel prommayon xtc drugswinsten drugszaak pillen witwassen amerika bns brieven cie criminele drugs eenheid enschede export gearresteerd gedetineerde handlanger hechtenis inlichtingen jaloezie kind miami ondernemen plageman prof pzc rapport twente verdacht verspreiding witwast yassine

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage