Oranje verliest in Schotland

15 november 2003 17:59

Het Nederlands elftal heeft het zichzelf in de kwalificatie voor het EK opnieuw heel moeilijk gemaakt. In Schotland ging de ploeg verrassend en onnodig met 1-0 onderuit. McFadden schoot in een van de weinige kansen van de Schotten in de 22ste minuut de thuisploeg op voorsprong. In de eerste helft combineerde de Nederlandse ploeg een totaal gebrek aan creativiteit aan te weinig passie en inzet. In de tweede helft nam Oranje de aggressiviteit van de Schotten over en drukte op basis daarvan de Schotten steeds verder terug. Dat leverde o.a. een aantal schietkansen voor de invallers Seedorf en Van der Vaart op en een volley van Van der Meyde die op de lat eindigde. Op het middenveld ontbeerde het echter de creativiteit om de zwakke Schotten naar een ruime nederlaag te tikken. Daardoor zal het woensdag nog ontzettend spannend en lastig worden in eigen huis. Andre Ooijer stond opvallend in de basis. Aanvankelijk als rechtsback, naarmate de wedstrijd vorderde kwam hij in de dekking te staan. Ooijer liep tegen een gele kaart op, maar lijkt in ieder geval verzekerd van de return omdat Stam dan zal ontbreken wegens een schorsing.