Transparent
Inloggen
Sluiten

Commotie rond 'feest oranjespelers' [update]

18 november 2003 14:29 - ANP

Verslaggever: JV

In het Parool doet columnist Henk Spaan een boekje open over zeker tien internationals, waaronder Andy van der Meyde, die na de met 1-0 verloren interland tegen Schotland een nachtje zouden zijn doorgezakt. De party-gangers zijn om drie uur 's nachts de Passengers Terminal in Amsterdam binnengestapt waar op dat moment een feest plaatsvond. Een woordvoerster van de organisatie van 'Convertible' gaf toe dat de twaalfhonderd euro kostende tienpersoonstafel in de VIP-ruimte al maanden tevoren door de spelers was gereserveerd. Zeker gezien het teleurstellende resultaat in Glasgow wordt het nachtje doorzakken als ongepast beschouwd. De KNVB zegt niets van het feest te weten. De spelers hadden tot zondagavond vrijaf gekregen.

In de aanloop naar de beslissende interland van aanstaande woensdag in de Amsterdam Arena rommelt het dus in het Oranjekamp. Columnist Raymond Beaard van VI meldt op de website van het voetbalweekblad dat Dick Advocaat ongeacht het resultaat na woensdag opstapt als bondscoach. De geplaagde oefenmeester zou geen vertrouwen meer hebben in de professionaliteit van zijn internationals. Op het PSV forum doen zich bovendien de geruchten de ronde dat Hiddink het dan van Advokaat over gaat nemen.

update:
ID&T heeft in een persbericht verklaard dat van de door de heer Spaan genoemde reservering van een VIP-tafel door spelers van het Nederlands Elftal geen sprake is en dat ID&T aan de heer Spaan ook geen informatie verstrekt heeft. ID&T verstrekt nimmer informatie over (VIP)bezoekers van haar evenementen.

Van der Meyde heeft laten weten zich met klem van de suggestie te distanti?ren dat hij zaterdagnacht op een feest is geweest. Hij beschouwt deze leugen als uitermatie grievend en is stomverbaasd dat dit als feit is terug te vinden in de publicatie.

Spaan heeft dinsdagmiddag laten weten dat hem gedurende de dag is gebleken dat die informatie niet juist is. "Woensdag volgt een rectificatie in het Parool" aldus Spaan. "Ik zal dan ook het een en ander uitleggen. Het spijt me bijzonder dat ik de naam Van der Meyde heb genoemd."

Momenteel overweegt de KNVB juridische stappen tegen Het Parool en de NOS wegens smaad. Het steekt de bond en bondscoach Dick Advocaat dat de berichten zonder die op juistheid te controleren zijn gepubliceerd. "Ik ben geschrokken van de publicaties van een semi-intellectueel in het Parool en de NOS", zei Advocaat. "Er zou een tiental spelers na het duel met Schotland op een evenement in Amsterdam zijn geweest. Er was daar welgeteld ??n speler. De vrouw van Patrick Kluivert had een tafel gereserveerd. Patrick heeft haar in zijn vrije tijd opgezocht en is even gebleven."

Meer op ANP




Tags

spaan advocaat meyde vip columnist heer knvb nachtje nos oranjespelers schotland advokaat andy arena beaard beschouwt binnengestapt boekje controleren convertible distanti doorgezakt doorzakken evenement gangers glasgow grievend hiddink intellectueel juistheid klem kluivert kostende leugen nachts oefenmeester opgezocht oranjekamp party passengers persbericht plaatsvond professionaliteit publicaties rectificatie ren reservering rommelt semi smaad stomverbaasd suggestie terminal tienpersoonstafel twaalfhonderd uitermatie voetbalweekblad vrijaf welgeteld woordvoerster zaterdagnacht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage