Transparent
Inloggen
Sluiten

Vitesse is oorzaak van verschil in kaartverkoop

21 november 2003 18:54 - PSV Fans United

Verslaggever: MP

PSV Fans United heeft antwoord op de vraag waarom er liefst drie weken zit tussen de vrijwillige combi- en de eigen vervoerkaartverkoop van Vitesse-PSV. Het probleem ligt bij Vitesse die de TicketBox verkoop voor het bezoekersvak tegelijkertijd wil beginnen met de verkoop voor de thuisvakken. Omdat voor het bezoekersvak een PSV-(seizoen)clubkaartverplichting geldt, moet het wel als apart evenement aangeleverd worden bij de Ticketbox. PSV Fans United heeft bij de veiligheidsmanager van Vitesse dan ook een verzoek ingediend om de verkoop van dit aparte evenement eerder te beginnen dan een week van tevoren zoals Vitesse dat normaliter voor de thuisvakken doet.

PSV Fans United benadrukt dat supporters die op eigen vervoer willen afreizen niet bang hoeven te zijn dat ze een kaartje mislopen. Zo was het bezoekersvak alleen in het seizoen 2000/01, toen er nog een verplichte combi naar Arnhem gold, met 892 supporters verdeelt over 19 bussen volledig uitverkocht. Een seizoen later gingen er nog maar 412 supporters. Na de Europese wedstrijd Vitesse-Werder Bremen in oktober 2002 heeft Vitesse het bezoekersvak ook nog eens permanent vergroot van 900 naar 1450 plaatsen (5 % van de totale stadioncapaciteit). Voor die tijd, o.a. voor de uitsupporters van Galatasaray die in Arnhem tegen PSV speelde, werd dit gedaan met tijdelijke hekken. Omdat het Geldredome tussen de 20.000 en 30.000 toeschouwers kan herbergen, is Vitesse in de Nederlandse competitie verplicht 1.200 kaarten aan de bezoekende ploeg beschikbaar te stellen. Vorig seizoen, toen er voor het eerst vrij vervoer naar het Geldredome gold, gingen er 343 supporters met de vrijwillige combibussen mee. De overige supporters kozen voor eigen vervoer. Het bezoekersvak was echter niet uitverkocht. Mocht dat dit seizoen weer het geval zijn, wat in de verwachting ligt, dan is er zelfs op de wedstrijddag op vertoon van je PSV-(seizoen)clubkaart nog kaartverkoop aan het stadion voor het bezoekersvak.

Ook is afgesproken dat de Supportersvereniging niet meer dan 400 kaarten in combinatie met een busreis mag verkopen zodat er minimaal 800 kaarten voor vrij vervoer beschikbaar zijn zodat supporters die op eigen vervoer willen afreizen niet bang hoeven te zijn dat ze een kaartje mislopen.

Meer op PSV Fans United




Tags

vitesse bezoekersvak vervoer arnhem combi evenement geldredome kaartje ticketbox vrijwillige aangeleverd bremen busreis clubkaart clubkaartverplichting combibussen galatasaray hekken herbergen kozen permanent stadioncapaciteit supportersvereniging uitsupporters veiligheidsmanager vertoon vervoerkaartverkoop wedstrijddag werder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage