Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: PSV heeft last van Eindhovense tippelzone

24 november 2003 14:46

Dit nieuwsbericht is verzorgd door Omroep Brabant - radio en televisie.

Een onlangs door de gemeente Eindhoven aangewezen tippelzone zit PSV niet lekker. De prostituees die er hun klanten oppikken, hebben namelijk twee weggetjes pal naast het trainingscomplex De Herdgang in gebruik genomen als afwerkplek. De voorzitter van de PSV Jeugd heeft zijn beklag gedaan over gebruikte condooms die rondslingeren rondom het Eindhovense sportcomplex de Herdgang. Met name het groot aantal achtergelaten gebruikte condooms en tissues is de voetbalclub een doorn in het oog, vooral omdat daar ook veel jeugdspelertjes trainen.

Om de door prostitutie veroorzaakte overlast in de Eindhovense wijk Woensel terug te dringen, heeft burgemeester Sakkers onlangs als proef een deel van de Achtseweg-Zuid aangewezen als tippelzone. De gemeente heeft echter niet bepaald waar de vrouwen hun klanten moeten 'afwerken'. De illegaal in gebruik genomen afwerkplek ligt vlakbij de trainingsvelden van PSV.

Gesprek
De voetbalclub heeft de gemeente gevraagd iets aan het probleem te doen, aldus de woordvoerder. Burgemeester Sakkers is vooralsnog niet van plan een offici?le afwerkplek aan te wijzen, laat hij via zijn woordvoerster weten. Wel vindt op korte termijn een gesprek plaats met PSV. Daarin zal onder meer worden bekeken of de gemeente iets kan doen aan het probleem. "We nemen alle klachten serieus. Bovendien worden die meegenomen in de evaluatie van de proef met de tippelzone", aldus de woordvoerster. Die proef duurt zes maanden.

Schoonmaken
De gemeente heeft inmiddels wel besloten om de weggetjes rondom de Herdgang vaker schoon te maken dan nu het geval is. Dat gebeurt door personeel van de gemeentelijke sociale werkvoorziening Ergon.




Tags

gemeente tippelzone afwerkplek herdgang condooms sakkers weggetjes woordvoerster achtseweg beklag doorn ergon gemeentelijke illegaal jeugdspelertjes nieuwsbericht oppikken personeel prostituees prostitutie rondslingeren schoon schoonmaken sportcomplex tissues veroorzaakte vlakbij werkvoorziening wijk woensel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte