Transparent
Inloggen
Sluiten

Bouma nieuwe aanvoerder bij PSV; De Jong nog groot vraagteken!

24 november 2003 22:25

Op de persconferentie heeft Guus Hiddink laten weten dat Wilfred Bouma de nieuwe aanvoerder is bij afwezigheid van zowel Mark van Bommel als Andr? Ooijer. Hij zal achterin een duo gaan vormen met Ernst Faber, die dit seizoen voor het eerst in actie komt. Links en rechts worden zij geflankeerd door Young-pyo Lee en Colin (waarschijnlijk zal Hiddink het niet met twee spelers zonder ritme, en dus niet B?gelund aandurven in de verdediging). In tegenstelling tot Faber heeft B?gelund bovendien nog geen wedstrijd met Jong PSV gespeeld.

Nadat Remco van der Schaaf in de Gelderlander zijn ontevredenheid uitte dat hij ondanks het ontbreken van zowel Vogel als Van Bommel nog geen basisplaats had en tegen NEC prompt weer speelde, krijgt Theo Lucius net als in Athene weer de voorkeur. "Als de tegenstander defensief speelt, zoals NEC zaterdag, gebruikt ik Van der Schaaf als draaipunt op het middenveld. Indien de opponent aanvallend speelt, zoals Monaco vanavond, speelt de snellere Lucius, die beter is in het benutten van de ruimten die dan vrijkomen." aldus Hiddink. Rechts op het middenveld zal Ji-sung Park de plaats van de geblesseerde Rommedahl overnemen.

Hiddink liet weten niet op zeker te gaan spelen. "Met verstand maar vooral ook met heel veel hart. We zullen de huid hier heel duur gaan verkopen, daar zal ik de spelers op afrekenen." Wel zal de ploeg volledig vanuit de verdediging gaan spelen op de counter Maar Hiddink gaat wel volledig voor het resultaat.

Kezman lijkt dan ook de enige vooruitgeschoven speler. De Jong zal vanaf het middenveld gaan spelen. Dat is als hij kan spelen. Want De Jong is ziek en voelde zich allesbehalve goed, zo liet hij weten. Als hij zich morgen nog zo voelt, zal hij niet spelen en dat valt het speelplan van Hiddink enigszins in duigen. Dan lijkt het logisch dat hij Vennegoor of Hesselink inzet, maar dat doet het speelplan geweld aan.

Waterreus; Colin, Faber, Bouma, Lee; Park, Lucius, Vogel, Robben; De Jong (Vennegoor of Hesselink) en Kezman.




Tags

hiddink jong bouma faber lucius bommel colin gelund hesselink kezman lee park schaaf speelplan vennegoor vogel vraagteken aandurven allesbehalve counter draaipunt duigen geflankeerd gelderlander geweld huid monaco ontevredenheid ooijer opponent prompt pyo remco robben rommedahl ruimten snellere sung vooruitgeschoven waterreus wilfred

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage