Lef PSV wordt toch nog beloond: 1-1 in Monaco

25 november 2003 22:37

PSV heeft na een duel waarin het vanaf het begin aan lef toonde en naar haar kunnen speelde een verdienstelijk 1-1 gelijkspel behaald. Waar PSV in de eerste Champions League duels stijf stond van de zenuwen en nauwelijks iets durfde, begon PSV in Monaco met fris en aanvallend voetbal. Dat zette de toon voor de gehele wedstrijd. Ondanks alle afwezigen zette het druk op de ploeg van Monaco en probeerde het op de helft van Monaco te blijven voetballen. Tot grote kansen kwam het nauwelijks. De laatste pass in het strafschopgebied ontbrak in Monaco. Daarnaast blokkeerden de Fransen Mateja Kezman de gehele wedstrijd met twee man, waardoor die er niet aan te pas kwam. Dat gaf wel wat ruimte aan Robben en Vonlanthen. Het goede spel van PSV leek niet beloond te worden toen Morientes de Fransen na ruim een half uur op voorsprong zette. Na een vrije trap kopte hij de bal in de linkeronderhoek binnen. Waterreus kon er pas achter de lijn zijn hand tegenaan krijgen. PSV had het in het laatste deel van de eerste helft moeilijk toen de Fransen aanzetten.

Met nieuwe krachten kwam PSV vervolgens uit de kleedkamer voor de tweede helft. PSV leek het spel van de eerste 25 minuten voort te willen zetten. Dat werd echter wreed verstoord. Lucius moest met zijn tweede gele kaart van het veld. Lucius nam een vrije trap te snel naar de zin van de scheidsrechter. PSV kwam daardoor na 50 minuten met 10 man te spelen. Met 10 man kon het nauwelijks kansen forceren. Hiddink probeerde het wel en ging steeds meer alles of niets spelen door de inbreng van Vennegoor of Hesselink voor Vonlanthen en De Jong voor Lee.

5 minuten voor tijd kreeg PSV alsnog de beloning voor haar vechtlust en vooral het lef dat het toonde. Vennegoor of Hesselink kopte een voorzet vanaf rechts knap in. En minuut daarvoor had de scheidsrechter het evenwicht in het veld hersteld doen hij Zikos van het veld stuurde met zijn tweede gele kaart. Zikos maakte hands om het spel te stoppen voor een medespeler die op het veld lag. Twee minuten voor tijd moest na spelverdeler Giuly na een actie van de middenvelder op Kezman met rood van het veld, waardoor PSV in de blessuretijd zelfs nog met een man meer kwam te staan. PSV probeerde het nog in de maar liefst 6 minuten blessuretijd. Het was weer Vennegoor of Hesselink die de kans kreeg. Zijn keiharde kopbal werd echter uit de goal getikt, waardoor de overwinning uitbleef.