Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV enige Nederlandse ploeg die overwintert

9 december 2003 22:36

Verslaggever: MP

Hoewel met het verplaatsen van de 3e ronde UEFA Cup tot na de winterstop dit seizoen overwinteren makkelijker is geworden, is PSV de enige Nederlandse ploeg die na de winterstop nog actief is in Europa. In tegenstelling tot PSV wist Ajax zich niet via de Champions League op zijn minst voor de UEFA Cup te plaatsen. Celta won van AC Milan, de Amsterdammers verloren in Brugge met 2-1 en zijn daarmee vierde en laatste geworden in de poule. Zonder een overwinning of gelijkspel werden NAC (Newcastle United) en NEC (Wisla Krak?w) dit seizoen al in de 1e ronde van de UEFA Cup uitgeschakeld. Feyenoord (FK Teplice) en FC Utrecht (AJ Auxerre) in de 2e ronde.

In het seizoen 2000/01 was PSV ook al de enige Nederlandse ploeg die overwinterde in Europa. Vitesse (Inter Milaan) en Ajax (Lausanne-Sports) werden destijds in de 2e ronde van de UEFA Cup al uitgeschakeld nadat in de 1e ronde Roda JC zowel uit en thuis verloren had van Inter Bratislava. Heerenveen werd in de Champions League met slechts 4 punten vierde en laatste in de poule. Feyenoord werd in de 3e ronde van de UEFA Cup uitgeschakeld door VfB Stuttgart nadat het eerder in de voorronde door Sturm Graz uit de Champions League was gehouden. PSV overleefde de derde ronde van de UEFA Cup wel. De Eindhovenaren bereikte zelfs de kwartfinale door na de winterstop van Parma te winnen.

Meer op




Tags

uefa feyenoord inter overwintert auxerre bratislava brugge celta graz heerenveen krak lausanne milaan milan nac newcastle overwinterde parma roda sturm stuttgart teplice utrecht vfb vitesse voorronde wisla

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bardet belasting bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus jong kompas kou kroes ofwel oost praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat seizoenskaart skipper soccernews sparta utrecht voorkennis