Transparent
Inloggen
Sluiten

Geen wonder in Eindhoven; PSV na 3-2 uitgeschakeld in Champions League

10 december 2003 22:37

PSV is er niet in geslaagd een wonder te bewerkstelligen door na de twee nederlagen tegen Monaco en Deportivo in de eerste twee duels alsnog kwalificatie af te dwingen. PSV leek dichtbij toen het met 2-0 voorkwam. Net als zo vaak was PSV dus ook dit jaar weer in het laatste duel virtueel in de tweede ronde. Uitblinker Robben zette een een-tweetje op waarna hij de assist gaf op de vrijstaande De Jong die binnenkant paal 1-0 binnenschoot. PSV kreeg meer kansen op de 2-0 in de eerste helft, maar hij viel niet. Aan de andere kant kreeg Deportivo la Coruna overigens ook zijn kansen om de wedstrijd al vroeg te beslissen. De scherpte ontbrak echter bij Deportivo. Daarnaast keepte Waterreus een erg goede wedstrijd.

Vlak na rust kwam PSV dan toch op de benodigde 2-0. Robben kreeg de bal voor zijn voeten nadat Kezman miste. Robben aarzelfde geen moment en schoot de 2-0 binnen.

Een vrije trap na een uur spelen voltrok echter het vonnis over PSV. Daarna moest PSV nog twee keer scoren en dus alle risico's nemen. Via een counter kwam Deportivo la Coruna vervolgens op 2-2, waardoor de kans op kwalificatie definitief verkeken was. In de laatste minuut scoorde De Jong nog de verdiende winnende treffer. Die was echter 'slechts' voor de statistieken, de winstpremie en de punten voor het Nederlandse voetbal.

Naast Waterreus en Robben waren vooral Bouma en Vogel in goede doen tegen Deportivo la Coruna. Park en Kezman waren de tegenvallers, zij konden totaal geen indruk maken. Daardoor kwam PSV uiteindelijk als ploeg tekort om Deportivo la Coruna naar een forse nederlaag te spelen.

Al met al mag PSV terugkijken op een goede wedstrijd. PSV heeft zich na de zwakke openingswedstrijden op uitstekende wijze gerevancheerd in Europa. Tegen het veel sterker ingeschatte Deportivo la Coruna lagen de mogelijkheden er. Het bleek echter net niet voldoende voor kwalificatie. En dat is PSV te vaak gebeurt.




Tags

deportivo coruna robben kwalificatie wonder jong kezman waterreus aarzelfde benodigde binnenkant bouma counter gerevancheerd ingeschatte monaco openingswedstrijden park scherpte tegenvallers tweetje verkeken virtueel vogel voltrok vonnis voorkwam vrijstaande winstpremie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage