PSV pakt de punten na zware CL wedstrijd

13 december 2003 21:19

Na de slopende Champions League wedstrijd tegen Deportivo la Coruna moest de ploeg zaterdagavond al weer aan de bak in het Philips Stadion tegen RKC Waalwijk. Na een moeizame wedstrijd wist PSV de punten in eigen huis te houden. PSV won met 3-1 na een ruststand van 1-1. Kezman bleef droog staan. Robben en Lucius waren dit keer de doelpuntenmakers.

In de eerste helft begon PSV uitstekend en fel aan de wedstrijd. Al na twee minuten kwam PSV op voorsprong. Robben gaf een assist waaruit Lucius de score kon openen. PSV ging vervolgens door en kreeg diverse kansen. Naarmate de eerste helft vorderde zakte PSV terug. RKC kreeg daardoor steeds meer vertrouwen om mee te gaan voetballen. Dat resulteerde in de 1-1 van Teixeira nog voor rust.

In de tweede helft zorgde de Arjen Robben zelf voor de 2-1. Vervolgens smoorde een schot van opnieuw Robben, waarna Lucius er goed bij zat om de overwinning veilig te stellen, 3-1.

Vanwege de regen was goed voetbal steeds minder goed mogelijk. Het veld werd daardoor behoorlijk vertrapt. Aangezien het al zeer matig was is het afwachten in hoeverre het zich kan herstellen voor het duel van aanstaande dinsdag in de Amstel Cup tegen Willem II.

Het belangrijkste is dat PSV na de Champions League wedstrijd opnieuw geen punten liet leggen en daardoor in de achtervolging blijft op Ajax dat inmiddels Europees is uitgeschakeld.