Transparent
Inloggen
Sluiten

Bekerhistorie PSV en Willem II

14 december 2003 12:37

PSV speelde in haar verleden zeven keer eerder voor de beker tegen Willem II. Drie keer speelde PSV thuis, vier keer moest PSV naar Tilburg afreizen. In het seizoen 1980/81 ging de wedstrijd over twee wedstrijden. PSV won zes van de zeven duels. Slechts ??n keer werd PSV door de 'kruikenzeikers' uitgeschakeld.
Tijdens de 2e wereldoorlog, in het seizoen 1943/44, verloor PSV in het Gemeentelijk Sportpark de halve finale met 3-2. In de finale weten de Tilburgers op het terrein van FC Eindhoven met 9-2 te winnen van Groene Ster. In het seizoen 1961/62 weet PSV in de tussenronde na verlenging thuis met 1-0 winnen waardoor PSV zich plaats voor de achtste finale. In de halve finale struikelt PSV uiteindelijk over DHC. In het seizoen 1972/73 wint PSV in het oude stadion aan de Goirleseweg vrij gemakkelijk met 0-3 en plaatst zich daarmee voor de achtste finale.

In het seizoen 1980/81 ging de kwartfinale over twee wedstrijden. In Tilburg werd al met 1-0 gewonnen. Twee weken later won PSV in het Philips stadion met 2-0 waardoor PSV vrij gemakkelijk doorging naar de halve finale. In het seizoen 1990/91 komt Willem II in de kwartfinale via Van Geel en Scylla twee keer in eigen stadion op voorsprong. Romario en zes minuten voor tijd Gerald Vanenburg maken gelijk waardoor een verlenging noodzakelijk is. In de verlenging schiet Johnny Bosman, halverwege de tweede helft ingekomen voor Jerry de Jong, PSV naar de halve finale. In het seizoen 1993/94 wint PSV in het Philips stadion met 2-1 de achtste finale wedstrijd tegen Willem II.

Omdat PSV ??n van de zes Europees actieve ploegen is, speelt PSV pas in de achtste finale haar eerste bekerwedstrijd dit seizoen. Voor Willem II is de wedstrijd tegen de landskampioen al de vierde wedstrijd in de Amstel Cup. De Tilburgers wisten eerder dit seizoen te winnen bij SV Meerssen, VV Bennekom en FC Eindhoven.

Dinsdag om 20.30 uur staat de achtste bekerconfrontatie tussen PSV en Willem II op de agenda. Meer over de statistieken: archief.




Tags

verlenging bekerhistorie tilburg tilburgers amstel archief bekerconfrontatie bennekom bosman dhc gemeentelijk gerald goirleseweg ingekomen jerry johnny jong kruikenzeikers meerssen plaatst romario scylla ster struikelt terrein vanenburg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage