Vennegoor of Hesselink schiet PSV naar kwartfinale Amstel Cup; 2-0 tegen Willem II

16 december 2003 22:20

PSV heeft de kwartfinales van de Amstel Cup bereikt. In de achtste finales won PSV thuis gemakkelijk met 2-0 van Willem II. Het was de laatste thuiswedstrijd van PSV in 2003. Jan Vennegoor of Hesselink was de grote man bij de Eindhovenaren. Via doelpunten in de 19e en 30ste minuut zette hij PSV al snel op een veilige voorsprong.

PSV hoefde zich nauwelijks in te spannen en kwam door de snelle goals in een zetel terecht. Dat was ook de verdienste van de Eindhovenaren die zeker in de eerste helft niets weggaven onder leiding van een uitstekende Hofland. Hij stond weer eens op zijn oude vertrouwde positie als linker centrale verdediger. Direct bewees hij op die positie van de beste verdedigers van Nederland te zijn.

PSV kwam na 19 minuten op voorsprong toen Vennegoor of Hesselink een te lage voorzet van Young-pyo Lee van links half duikend inkopte achter de Willem II keeper. 10 minuten later besliste hij het duel. De Jong kreeg op rand van buitenspel de bal in het strafschopgebied. Via een hoge bal kon Vennegoor of Hesselink de bal vervolgens bij de tweede paal binnentikken.

PSV kreeg vervolgens nog diverse kansen, maar hield het in de laatste wedstrijd in het Philips Stadion op een makkelijke en gedegen 2-0.