Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV-Deportivo mooiste wedstrijd

27 december 2003 14:15

Verslaggever: BvT

De supporters van PSV hebben de eerste competitiehelft het meest genoten van de beslissende Champions League wedstrijd PSV-Deportivo (3-2). Ook al was de uitslag uiteindelijk net niet voldoende om plaatsing voor de volgende ronde af te dwingen, werd de wedstrijd met maar liefst een 8,2 gewaardeerd door de fans. Dit blijkt uit de Man of the Match-verkiezingen die we na elke wedstrijd houden en waarbij we sinds dit seizoen ook een waarderingscijfer voor de wedstrijd vragen; de cijfers worden hier samengevat.

Andere wedstrijden waarvan werd gesmuld waren PSV-Willem II (voor de competitie, 6-1; 7,8), Feyenoord uit (1-3, 7,7), FC Volendam thuis (7-0, 7,7) en AS Monaco uit (1-1, 7,3). Weinig verrassend werd het blamerende 1-1 gelijkspel in het Philipsstadion tegen RBC als dieptepunt van de competitiehelft aangemerkt (2,2).

Opvallend is verder dat PSV uit kennelijk leuker en beter speelde dan thuis; deze werden namelijk hoger gewaardeerd met gemiddeld een 6,52 ten opzichte van een 6,16. Champions League en competitiewedstrijden werden gemiddeld even hoog beoordeeld met een 6,4. De hele competitiehelft kreeg uiteindelijk een 6,32. Daarmee geven PSV-fans hun club een hoger cijfer dan de supporters van de concurrenten Ajax (6,02) en Feyenoord (5,54).

Een echte trend valt verder niet op te maken uit de verschillende wedstrijdwaarderingen; de beste maand was augustus met een 6,8; de slechtste maand was de maand daarna, september, met een gemiddelde van 5,8. December leek heel lang augustus af te lossen bovenaan, maar dat ging niet door vanwege de slechte afsluitende wedstrijd tegen Vitesse (0-0, 4,6).

Meer op




Tags

competitiehelft deportivo feyenoord aangemerkt blamerende dieptepunt gesmuld match monaco philipsstadion rbc samengevat trend verkiezingen vitesse volendam waarderingscijfer wedstrijdwaarderingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje