Transparent
Inloggen
Sluiten

Nieuw Europees licentiesysteem per 1 juli

14 januari 2004 20:04 - NOS Voetbalkrant

Verslaggever: JV

Op 1 juli van dit jaar treedt het nieuwe licentiesysteem van de Uefa in werking. Alle Europese clubs moeten dan aan dezelfde eisen voldoen. Lukt dat niet, dan wordt er geen licentie verleend door de nationale voetbalbond. Gevolg is dat de clubs ook niet in de Europese competities uit kunnen komen. Grote Europese clubs als AC Milan, AS Roma en Barcelona dreigen volgend seizoen geen licentie te ontvangen als ze niet snel hun financi?le huishouding op orde krijgen.

UEFA-penningmeester Jeu Sprengers juicht de komst van het licentiesysteem van de UEFA toe, want daarmee komt een einde aan de volgens hem oneerlijke situatie in het Europese voetbal. In zijn ogen zou het competitievervalsing zijn dat sommige clubs zich ongestraft in de schulden kunnen steken om spelers te kopen, terwijl dit in andere landen niet toegestaan is.

Meer op NOS Voetbalkrant
Tags

licentiesysteem uefa licentie barcelona competitievervalsing dreigen huishouding jeu milan oneerlijke ongestraft penningmeester roma schulden sprengers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afgelast bergwijn berisha cashen crockett daguardo doan feyenoord fofana gakpo hockey hype ihattaren izecson james jong klauwen madueke malen nederland raiola sambo santos schmidt scmhenk sonny steemzen teze yonci zahavi