PSV blij met overwinning tegen Vitesse; 3-0

31 januari 2004 21:19

Na een moeizame wedstrijd in het Philips Stadion heft PSV uiteindelijk toch een duidelijke 3-0 zege op het bord weten te laten noteren. In een met regen en wind geteisterde wedstrijd had PSV het moeilijk om Vitesse weg te spelen. In de eerste helft waren er maar weinig kansen te noteren al stond de paal tot twee keer achtereenvolgend een goal in de weg voor PSV. In blessuretijd van de eerste helft kwam die goal er toch. Na een actie van Robben op de linkervleugel gaf hij de voorzet op John de Jong. Vanaf de penaltystip wist hij vervolgens de 1-0 binnen te tikken.

Het duurde even in de tweede helft voordat PSV verder afstand kon nemen. Maar naarmate de tweede helft vorderde kreeg PSV het makkelijker met Vitesse. De weerstand die het team uit Arnhem bood werd minder. Vlak na de invalbeurt van mateja Kezman werd het 2-0. Het was opnieuw Robben die voor de assist zorgde, dit keer op Jan Vennegoor of Hesselink die de 2-0 liet aantekenen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. PSV hoefde niet veel meer te vrezen van het moegespeelde Vitesse. Het werd vlak voor tijd zelfs nog 3-0 toen Arjen Robben een mooie actie bekroonde met de derde goal van de wedstrijd.