Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Onenigheid binnen PSV over Hiddink (update)

6 februari 2004 12:46

De raad van commissarissen van PSV gaat niet akkoord met de afspraken die trainer Guus Hiddink en voorzitter Harry van Raaij hebben gemaakt. Als het aan de trainer en de voorzitter van de Eindhovense club ligt, verlengt Hiddink zijn contract met drie jaar.

Guus Hiddink blijft trainer en combineert dat met de functie van technisch directeur, zo sprak hij met Van Raaij af. De raad van commissarissen van PSV is het hiermee niet mee eens en licht dit vrijdagmiddag vanaf vijf uur toe in een persconferentie.

Van Raaij en Hiddink zullen niet aanwezig zijn op de persconferentie.

De afgelopen dagen was onzekerheid gerezen of en wanneer Hiddink zijn contract zou verlengen. De besprekingen met PSV's huidige voorzitter Harry van Raaij warens zelfs in een impasse geraakt.

De raad van commissarissen wil de nieuwe verbintenis van Hiddink
waarschijnlijk jaarlijks evalueren. Het machtigste orgaan binnen de
organisatie van PSV kan op die manier onder meer de kas van de club beter bewaken. De landskampioen leed vorig boekjaar een verlies van tien miljoen euro. Met het aanblijven van Hiddink is veel geld gemoeid. Zeker wanneer hij als technisch directeur tot de directie toetreedt.

De houding van de raad van commissarissen heeft voorzitter Van Raaij in zijn eer aangetast. De preses runt de club al jaren naar tevredenheid. Hij had niet verwacht dat hij vier maanden voor zijn definitieve afscheid nog zou worden teruggefloten. "Ik zou niet weten wat ik daar nog moet doen," reageerde de woedende preses op de vraag of hij ook bij de persconferentie van de raad van commissarissen aanwezig is. "Ik heb ze dit allemaal zwaar ontraden, maar ze doen het toch. Dan houdt het op. En dit allemaal twee dagen voor de wedstrijd bij Ajax. Schandalig."

Trainer Hiddink had zich eveneens een betere voorbereiding op de
competitietopper gewenst. "Tsja, wat moet ik zeggen. Ik was er uit met de voorzitter. Totdat de raad van commissarissen met nieuwe bepalingen kwam. Die gaan inderdaad onder meer over de continu?teit van de nieuwe overeenkomst. Natuurlijk is het heel vreemd dat de raad van commissarissen afzonderlijk een persconferentie geeft. Wat ze gaan zeggen? Ik weet het niet," aldus de trainer die niet met zekerheid durfde te zeggen dat hij zondag nog tijdens het duel met Ajax op de bank zit.

Hiddink benadrukte nogmaals dat hij overeenstemming met PSV over een nieuwe contract heeft. "Van Raaij is namelijk voor mij PSV," aldus de oefenmeester. "Maar de structuur binnen PSV is nu eenmaal zo dat de raad van commissarissen een overeenkomst goed moeten keuren. Ik verwachtte vorige week dat dit geen probleem zou zijn. Ze hebben echter nieuwe bepalingen gesteld. Ik weet niet wat ik nog meer moet zeggen. Ik wil gewoon bij PSV blijven. Ik wil nu helemaal niet flauw doen. Maar ik heb vorig seizoen niet voor niets een aanbieding van Barcelona naast me neergelegd."

Meer op




Tags

hiddink raaij bepalingen onenigheid preses aanblijven aangetast afzonderlijk barcelona boekjaar durfde eer gerezen keuren machtigste oefenmeester ontraden onzekerheid runt teit teruggefloten toetreedt tsja warens

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage