PSV knokkend ten onder; 2-1 in Arena

8 februari 2004 14:23

PSV is er niet in geslaag een goed resultaat mee te nemen uit de Arena. na een enerverende en goede wedstrijd trok Ajax uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind. Vennegoor of Hesselink had bij een 0-1 voorsprong een uitgelezen kans voor open doel om de wedstrijd te beslissen. Hij verzuimde te scoren en schoof de bal op de paal, waarna de wedstrijd kantelde. Ajax liep vervolgens in tien minuten naar 2-1 uit. PSV herpakte zich wel en nam de wedstrijd weer in handen. Tot de gelijkmaker kwam het echter niet meer.

PSV begon goed aan de wedstrijd en had de eerste helft eigenlijk volledig onder controle. Het gaf zelf niets weg tot aan de laatste minuut. Toen behandelde invaller Addo op de rechtsbackplaats een diepe bal veel te gemakkelijk. Hij liet hem van zijn borst stuiten en gaf Sikora vrije doortocht op Waterreus. Die trad bekwaam op. Daarvoor liet PSV Ajax af en toe voetballen op het middenveld, maar kwam het niet in de problemen. Naarmate de eerste helft vorderde nam PSV steeds meer iniatief. Dat leidde eerst tot een kans voor Robben, die na een Ajax Stekelenburg op zijn weg vond. In de 42ste minuut was het raak. Vennegoor of Hesselink stond bij een vrije trap in de dekking, maar kopte de bal achterover in de verre hoek, 0-1.

Diezelfde Vennegoor of Hesselink had vlak na rust de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. Op een paar meter voor de goal kreeg hij geheel vrijstaand de kans van Lucius om de bal binnen te schuiven, Stekelenburg stond daarbij op het verkeerde been. Vennegoor schoof de bal echter op de paal. Dat zou enen fatale misser blijken.

De wedstrijd kantelde vervolgens. Ajax kreeg de geest door de misser en pakte voor 10 minuten de controle van de wedstrijd over. Dat leidde eerst tot een goal van Sneijder. Vogel pakte de vrijgekomen Sneijder niet aan en liet hem schieten van ruim buiten het strafschopgebied. Dat liet de kleine Amsterdammer zich geen twee keer zeggen en hij draaide hem schitterend in de goal. Ajax ging vervolgens op jacht voor de tweede. Die kwam er voor invaller Mitea.

PSV herpakte zich vervolgens goed. het zou nog diverse kansen krijgen op de gelijkmaker. Logischerwijs moest het voor dat slotoffensief ook achterin meer ruimte weggeven. Zo kreeg ook Ajax de kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Onder andere de lat stond dat in de weg.

De ploeg had meer verdiend dan een 2-1 nederlaag. Een groot deel van de wedstrijd had het het spel in handen. De ploeg toonde over vee weerstand te beschikken en had nauwelijks zwakke plekken. Addo had het als vervanger van Colin bij vlagen moeilijk. lee daarentegen speelde De Ridder uit de wedstrijd. Voorin liet Kezman zien nog niet op topniveau te zijn na zijn blessure. Verder speelde de ploeg heel homogeen en mag het tevreden zijn over de manier waarop het PSV vertegenwoordigde. Helaas leverde dat vandaag geen positief resultaat op.