Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Hiddink wil komende week duidelijkheid [video/audio]

8 februari 2004 17:26

De komende dagen zal duidelijk worden of er voor Guus Hiddink nog een toekomst is bij PSV. De trainer reageerde zondag na de topper tegen Ajax omzichtig op alle berichten over de afgeketste onderhandelingen over zijn nieuwe driejarige contract. Wel liet hij tussen de regels door merken dat hij zich solidair zal verklaren met voorzitter Harry van Raaij, mocht deze besluiten op te stappen.

Die kans bestaat. Afgelopen weekeinde vertelde de preses dat hij hevig twijfelt over een langer aanblijven bij de club. Hiddink voegde zich zondag in zijn spoor. "Ik ben heel close met Van Raaij en voel me aan hem verbonden."

Hiddink wil zo snel mogelijk duidelijkheid over de nieuwe ontstane situatie en zal de komende dagen opnieuw praten met voorzitter Van Raaij over zijn contract. De coach voegde er aan toe dat hij eventueel "ook een kopje koffie wil drinken met Timmer", de voorzitter van de raad van commissarissen van PSV. Timmer hield afgelopen week zijn nieuwe verbintenis tegen.

"Geen financi?le zaak"

De PSV-trainer wilde niet inhoudelijk ingaan op de nieuwe eisen van de Timmer en consorten. Wel gaf hij aan dat het wat hem betreft geen financi?le zaak is. "Daar gaat het niet om. Ik heb, door mijn contacten, ook 2,5 miljoen dollar binnengebracht door deelname aan een lucratief toernooi in Zuid-Korea. Dus heel mondjesmaat breng ik ook wel wat binnen."

In een gesprek met Van Raaij hoopt Hiddink deze week te horen te krijgen wat de nieuwe eisen van de raad van commissarissen zijn. Hij zegt op dit moment niet te weten welke die zijn. Timmer maakte afgelopen vrijdag bekend dat de raad een jaarlijks terugkerend evaluatiemoment wil, waarin besloten kan worden om Hiddink kosteloos te ontslaan.

Hiddink hoopt wel dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over zijn aanblijven en dat van Van Raaij. "Er moet rust in de tent komen, maar ik heb geen directe deadline gesteld. Dat is voor iedereen beter. Voor mij, voor mijn kader, voor iedereen. Maar ik moet dan wel weten waar het precies over gaat. Als dat bekend is, kunnen we iedereen vertellen wat zijn of haar taken voor het komende jaar of jaren zijn."

Zie ook video en audio interview (klik op icoontjes)

Meer op




Tags

hiddink raaij timmer audio aanblijven voegde afgeketste binnengebracht close consorten deadline driejarige evaluatiemoment hevig icoontjes kader kopje korea kosteloos mondjesmaat omzichtig preses solidair spoor tent topper twijfelt weekeinde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage