Kezman redt PSV in blessuretijd; blessure Hofland

14 februari 2004 21:28

Mateja Kezman heeft via een goal in blessuretijd tegen FC Twente nieuw puntverlies van PSV weten te voorkomen. In het Philips Stadion besliste hij de wedstrijd door de enige goal binnen te schieten, 1-0. Bij een counter opgezet door Addo was Kezman te snel voor zijn directe tegenstander. In een slechte wedstrijd wist PSV zo alsnog de drie punten binnen te slepen. Tegen een heel stug en verdedigend FC Twente creerde PSV nauwelijks kansen. Opnieuw bracht Guus Hiddink de 17-jarige Afellay in het veld in een poging de overwinning te forceren.

Ondanks aardig combinatievoetbal in fases van de eerste helft, kwam PSV over 90 minuten bijzonder goed weg met een overwinning tegen FC Twente. Temeer daar de Tukkers de beste kansen kregen, meestal na verdedigende fouten. Vooral Addo had in de tweede helft moeite met een rol in het centrum.

In de slotfase van de wedstrijd leek veel energie van PSV te gaan richting de scheidsrechter, in plaats van een slotoffensief. Kezman kreeg hierbij nog een gele kaart voor te heftig protesteren. Een getergde Kezman telt echter voor twee, hebben we door de jaren heen gezien, en dat bewees hij andermaal door goed te blijven opletten in de slotseconde. Via een prachtige lob over keeper Paauwe scoorde de topscorer van Nederland de winnende treffer.

Tegenvaller voor PSV was het uitvallen van w??r een verdediger, gedurende de wedstrijd. Kevin Hofland kreeg vlak voor rust een flinke tik tegen de enkel van Twentespeler Heubach. Hij kon de eerste helft met veel pijn uitspelen en kwam vlak voor het beginnen van de tweede helft al eerder het veld op om te testen hoe het zou gaan. Het ging echter zichtbaar niet, zodat hij in de 48e minuut gewisseld moest worden voor rechterspits Affelay. Onduidelijk is nog de ernst van de blessure voor het vervolg van de competitie. Het feit dat hij het nog mocht proberen na rust, lijkt erop te wijzen dat dat meevalt.