Transparent
Inloggen
Sluiten

JC Schaal blijft toch gewoon in de Arena

18 februari 2004 17:00 - KNVB

Verslaggever: RvN

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zal de komende vijf jaar net als in het verleden in de Amsterdam Arena worden gespeeld ondanks de jaarlijks terugkerende problemen. De KNVB bereikte daarover een akkoord met de Arena en de gemeente Amsterdam. De gemeente, de KNVB en het stadion hebben de afspraken hierover woensdag vastgelegd in een convenant.

'De problemen in het verleden waren aanleiding voor een grondige evaluatie. Ik ben content met de meerjarige afspraken. De KNVB hecht veel waarde aan traditie. Een openingswedstrijd met de naam van Johan Cruijff kan natuurlijk alleen maar in Amsterdam worden gespeeld', aldus Henk Kesler.

Afgesproken is dat er bij het duel om de Johan Cruijff Schaal geen belemmeringen zijn ten aanzien van stadionindeling. Uitgangspunt is dat beide supportersgroepen ieder een korte zijde achter de goal toebedeeld krijgen en dat de finalisten ieder 10.000 kaarten kunnen afnemen. Het aanvangstijdstip van de wedstrijd is 18:00 uur of later. Verder is afgesproken dat in de omgeving van de Amsterdam ArenA kleine voetbalgerelateerde evenementen worden georganiseerd.

In het convenant staat tevens dat de KNVB in eerste instantie verantwoordelijk is voor de organisatie van de wedstrijd en de veiligheid. Definitieve maatregelen worden getroffen, als de clubs die om de Johan Cruijff Schaal spelen, bekend zijn. Dan kunnen de autoriteiten schatten in hoeverre het om een risicowedstrijd gaat.

Meer op KNVB




Tags

arena knvb convenant gemeente belemmeringen kesler meerjarige openingswedstrijd risicowedstrijd schatten stadionindeling toebedeeld voetbalgerelateerde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage