Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersvereniging vindt convenant Supercup onaanvaardbaar

20 februari 2004 21:20 - Supportersvereniging PSV

Verslaggever: MP

De Supportersvereniging PSV vindt het door de KNVB en de directie van de Arena gepresenteerde convenant over de toekomst van de Nederlandse Supercup in de Arena onaanvaardbaar. In het convenant staat onder andere dat beide supportersgroepen ieder een korte zijde achter de goal toebedeeld krijgen van ieder maximaal 10.000 kaarten en dat de KNVB in eerste instantie verantwoordelijk is voor de organisatie van de wedstrijd en de veiligheid. Definitieve maatregelen worden getroffen, als de clubs die om de Supercup spelen, bekend zijn. Dan kunnen de autoriteiten schatten in hoeverre het om een risicowedstrijd gaat.

"Wij nemen g??n genoegen met alweer de slechtste plaatsen in het stadion. Het is tenslotte de beide clubs waar de wedstrijd om gaat, mogen die supporters dan ook niet tenminste goede plaatsen hebben in het stadion? Mocht PSV aan het begin van volgend seizoen weer deelnemer zijn aan de wedstrijd om de JC-schaal en mocht het dan nog steeds zo zijn dat wij de slechtste plaatsen in het stadion krijgen, dan zullen wij elke PSV supporter oproepen tot een boycot van deze far?e!", aldus een getergde Ger van Os, voorzitter van de Supportersvereniging PSV.

Vanaf het eerste seizoen, in 1996, is er al geen gelijkwaardige kaartverdeling. Destijds konden de ruim 10.000 PSV supporters alleen kaarten op Noord (1e & 2e ring) achter de goal kopen. De tegenstander (Ajax) kon op alle drie de tribunes plaatsnemen. Een seizoen later, tegen Roda JC, werden de clubsupporters weer weggestopt achter de goal. Bobo's en andere genodigden zaten voor minder geld op de beste plaatsen op de 1e ring op de lange zijde. In 1998 werden de PSV supporters met een verplichte treincombi weggestopt in het uitvak op de 2e ring achter kippengaas en glazen wanden. De tegenstander (Ajax) was vrij in het vervoer en te gaan zitten waar men maar wilde.

In 2000, tegen Roda JC, kreeg PSV ook geen kaarten voor de 1e ring meer en gold voor beide clubs zelfs een verplichte buscombi terwijl er helemaal geen politiebegeleiding voor de bussen te bekennen was. In 2001, tegen FC Twente, kreeg PSV wederom alleen kaarten voor de 2e ring op West. De gemeente Amsterdam verbiedt tevens het duel om 18.00 uur (gaat naar 14.30 uur). Een seizoen later zouden de PSV supporters wederom met een verplichte treincombi in het uitvak op de 2e ring achter kippengaas en glazen wanden weggestopt worden. De tegenstander (Ajax) was weer vrij in het vervoer en te gaan zitten waar men maar wilde. De Supportersvereniging PSV boycotte om die reden de wedstrijd waardoor er geen supporters uit Eindhoven waren. Sommige van hen hielden op de Herdgang de ludieke actie "Geen fans dan ook geen spelers". Vorig seizoen, tegen FC Utrecht, kreeg PSV weer geen kaarten voor de 1e ring en gold voor beide clubs een verplichte buscombi. Beide supportersgroepen boycotte de wedstrijd.

Meer op Supportersvereniging PSV




Tags

ring supportersvereniging convenant supercup onaanvaardbaar weggestopt arena boycotte buscombi glazen kippengaas knvb roda treincombi uitvak vervoer wanden bobo boycot clubsupporters far gemeente genodigden gepresenteerde ger getergde herdgang kaartverdeling politiebegeleiding risicowedstrijd schatten toebedeeld twente utrecht west

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte