PSV verspeelt kansen door nederlaag in H'veen: 3-2

21 februari 2004 21:25

PSV lijkt zijn kansen op het kampioenschap zo langzamerhand wel verspeeld te hebben. Na de nederlaag tegen Ajax werd ook van SC Heerenveen verloren. In een spannende wedstrijd kwam PSV tot twee keer toe op voorsprong. De tegenaanval die daarop volgde werd twee keer toe benut door Heerenveen om weer gelijk te komen. Vlak voor tijd besliste Hansson de wedstrijd met een strakke kopbal.

In de eerste helft waren er kansen aan beide kanten te noteren. Aan PSV kant ontstonden die vooral door fouten van het rechterverdedigingsblok Colin en Addo. In de aanval waren er kansen voor Lucius en Vennegoor of Hesselink. Lucius had net teveel tijd nodig en schoot over. Vennegoor of Hesselink zag zijn kopbal net langs de paal verdwijnen.

In de 45ste minuut werd het 1-0 door een goal van Lucius. Hij sleepte de bal schitterend mee nadat Kezman de bal net achter hem neerlegde. Na de sleepbeweging rondde hij goed af achter Vonk. Lucius kwam daarbij vanaf links, waar hij Robben's plek had overgenomen. Die moest zich even eerder laten vervangen met een hamstringblessure. Park kwam in het veld en richt op de rechterflank spelen.

In de tweede helft werd het spannender en gaf PSV minder weg door fouten. Toen de ploeg in de 80ste minuut op voorsprong kwam leek het gebeurd. Lucius gaf de bal in het strafschopgebied op de vrijstaande Bouma. Die schoot beheerst in de verre hoek. In de tegenstoot stond PSV net als voor rust niet op te letten. Dat leverde een goal op van Knopper.

Tot overmaat van ramp kopte Hansson uit een vrije trap drie minuten voor tijd ook nog de 3-2 binnen. Tegen de verhouding in, PSV had minimaal een gelijkspel verdiend, maar te laat voor PSV om er nog iets aan te doen.

Er daarmee lijkt in het carnavalsweekend een einde te komen aan de aspiraties op de tweede hoofdprijs. Alleen de UEFA Cup lijkt vooralsnog een podium waar de ploeg nog volop meedoet. Donderdag dus tegen Perugia.