Matig PSV makkelijk naar volgende ronde: 3-1 tegen Perugia

3 maart 2004 22:21

In een matige wedstrijd heeft PSV zich makkelijk weten te plaatsen voor de achtste finales van de UEFA Cup. Perugia kon PSV te weinig partij bieden. Het werd uiteindelijk 3-1 in het Philips Stadion. Een PSV in goede vorm had de zwakke Italiaanse tegenstander een nog veel forser pak op de broek kunnen geven. Het Eindhovens publiek liet zich in het Philips Stadion in ieder geval wel van zijn beste kant zien.

Perugia kwam noodgedwongen met een tweederangs team doordat diverse aankopen niet speelgerechtigd waren. Guus Hiddink had daar een opvallend 3-4-3 systeem tegenover gezet. Hoewel hij vooraf waarschuwde voor al the enthousiast aanvallen, had hij Lee voor het eerst sinds zijn komst uit het elftal gelaten en een extra middenvelder in de persoon van De Jong ingebracht. Crcuciaal zou later de terugkeer van Arjen Robben blijken. De jonge aanvaller bracht de noodzakelijke creativiteit en gevaar welke PSV de afgelopen wedstrijden had gemist.

In de eerste helft speelde de ploeg matig. Het was onrustig en kon de Italianen maar weinig de wil opleggen. Zelf gaf het overigens ook niet veel weg, al werden ze via twee vrije trappen wel erg gevaarlijk. In de 22ste minuut kwam PSV op voorsprong via een doelpunt van Kevin Hofland. Hij rondde een vrije trap van Van Bommel goed af met het hoofd. Veel veranderde dat niet aan het spelbeeld.

Dat gebeurde pas na de goal van Kezman. Hij speelde zichzelf vrij en schoot vervolgens voor het eerst in veertien Europese duels van PSV een doelpunt binnen. Die 2-0 gaf PSV zekerheid.

In de tweede helft ging PSV met zekerheid en vertrouwen van start. Na drie minuten zorgde Kezman al voor de derde goal. Robben kwam weer eens los op links bij een van zijn rushes. Kezman kwam op snelheid voor zijn verdediger en kon vervolgens de voorzet van Robben makkelijk binnentikken.

Daarna kreeg PSV het makkelijker. De ploeg kon Perugia de wil opleggen en liet bij vlagen leuke hoogstandjes zien die vooral het publiek wel konden bekoren. Ze werkten daarmee aan hun zelfvertrouwen, zonder dat het voetbal echt goed werd overigens. Leuk was het in het Philips Stadion zeker wel. Het enige dat nog ontbrak was at de ploeg meerdere van de diverse mogelijkheden wist af te ronden en zo Perugia live op de Italiaanse televisie een fors pak op de broek te geven.