Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV opnieuw tegen Auxerre

4 maart 2004 14:25

Verslaggever: RvW

PSV heeft dus opnieuw een duel tegen het Franse Auxerre geloot. In de Champions League speelde PSV vorig seizoen eerst met 0-0 gelijk in de uitwedstrijd. Een wedstrijd waarin op Europees verband voor het eerst weer werd geexperimenteerd met vrij reizen. Thuis tegen Auxerre won PSV met 3-0. Auxerre liep zowel in de eerste als in de tweede helft tegen een rode kaart op. PSV kwam door het overtal eigenlijk geen moment in de problemen. Bruggink, Rommedahl en Robben waren de doelpuntenmakers.

In de eerste ronde won Auxerre dit seizoen twee keer met 1-0 van Neuch?tel Xamax. Daarna volgde FC Utrecht met 0-0 thuis en 4-0 uit. In de derde ronde was de ploeg te sterk voor Panathinaikos, 0-0 thuis en 0-1 uit.


Profiel: AJ Auxerre
website: www.aja.fr

Erelijst:
Nationaal kampioen 1x: 1996
Kampioen 1e divisie 1x: 1980
Nationale beker 2x: 1994, 1996
In Europa boekten de Fransen weinig successen. In 1996/1997 werd de kwartfinale van de CL gehaald en in 1994 die van de Europa Cup II. In de UEFA Cup rijkte Auxerre eenmaal, in 1993, tot de halve finale en tweemaal, in 1990 en 1998, tot de kwartfinale.

Meer op




Tags

auxerre aja boekten bruggink erelijst neuch overtal panathinaikos rijkte robben rommedahl uefa utrecht xamax

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage