Opnieuw makkelijke overwinning in Galgenwaard: 0-4

7 maart 2004 14:22

PSV zette de traditie voort en heeft opnieuw een makkelijke overwinning behaald in de Galgenwaard. Dit keer werd het 0-4 voor PSV. In de laatste twee minuten van de eerste helft verzekerde PSV zich via goals van Bouma en Van Bommel van de zege. In de slotfase maakte Park nog de derde goal en Kezman de vierde voor de Eindhovenaren.

In de eerste helft had PSV het spel in handen, maar wist het te weinig mogelijkheden te creeren om een voorsprong te forceren. Die kwam er in de 43ste minuut op een wat gelukkige wijze. Na een scrimmage kwam de bal bij de tweede paal, waarbij zowel Kezman als Bouma inzetten. De laatste gaf het laatste tikje voor de 0-1. Nog geen minuut later tikte Utrecht keeper Terol een voorzet van Robben terug in het strafschopgebied. De inlopende Van Bommel aarzelde geen moment en haalde hard en onhoudbaar uit voor de 0-2.

Daarna was de wedstrijd direct gespeeld. FC Utrecht kon net als in de eerste helft slechts tegenspel bieden, maar had te weinig kracht om het PSV echt moeilijk te maken. PSV had het spel stevig in handen en liep in de slotfase vervolgens nog uit door doelpunten van Park (hij werd weggestuurd door Lucius, ging goed diep en schoof de bal onder de keeper) en Kezman (goed schot in de verre hoek).

Zonder flitsend te spelen een goede regelmatige overwinning voor PSV. De ploeg lijkt stapje voor stapje uit het dal te krabbelen, al zal het donderdag nog een niveau beter moeten om tegen Auxerre een goed resultaat neer te zetten.