Belgi? wint openingswedstrijd EURO 2000

11 juni 2000 00:14

Verslaggever: BG

Het Belgische voetbalelftal, met Luc Nilis als invaller in de tweede helft, heeft vanavond de openingswedstrijd van EURO 2000 met 2-1 gewonnen. In het Koning Boudewijnstadion werd het vlak voor rust 1-0 door Bart Goor, na een fout in de Zweedse verdediging. Emile Mpenza maakte direct na rust na een vermeende handsbal met een verwoestend schot de 2-0. Een ruim half uur voor het einde van de wedstrijd maakte de Zweed Mj?llby 2-1 na een gigantische blunder van keeper De Wilde.

De Zweden zetten nog wel aan, maar kwamen niet tot scoren, ondanks een grote kans voor Ljungberg, die tegen De Wilde aanschoot. De Scandinavi?rs be?indigden de wedstrijd met 10 man, omdat Bayern verdediger Patrik Andersson met rood (2 keer geel) kon vetrekken, 10 minuten voor tijd.

PSV-er Luc Nilis speelde een ruim half uur, en viel vooral op door zijn inzet, matige passjes en schandalige overtreding die rood waard was, maar slechts geel opleverde.