PSV komt goed weg: 1-1 in Auxerre

11 maart 2004 22:18

PSV is goed weggekomen in Auxerre met een 1-1 gelijkspel. De ploeg had het moeilijk en verloor tot overmaat van ramp ook nog eens Arjen Robben met een blessure. 18 minuten voor tijd bracht Theo Lucius, met opnieuw een belangrijke goal van hem, voor de enigzins onverwachte 1-1 gelijkmaker.

PSV speelde een matige wedstrijd in Frankrijk. De ploeg kon te weinig controle krijgen op de wedstrijd en creerde zich in de eerste helft nauwelijks mogelijkheden. Aan de andere kant waren de technische spelers van Auxerre diverse keren gevaarlijk. Een goed optredende Waterreus en een gebrek aan scherpte voorin bij onder andere Cisse voorkwamen dat PSV in de eerste helft al kansloos zou zijn. Bij een aanval was Tainio vrijgelaten op rechts, hij kon vervolgens inschieten. De Fin was de uitblinker van het veld. Na een stage bood PSV hem enige jaren geleden een contract aan. Hij koos toen echter ervoor om nog in zijn land te blijven.

In de tweede helft had PSV iets meer controle, maar kon het toch weinig aanspraak maken op de gelijkmaker. Na enkele standaardsituaties kwam die goal uiteindelijk toch. De keeper tikte een inzet weg, recht op Lucius af. Die aarzelde geen moment en toonde opnieuw aan hele belangrijke goals voor PSV te scoren.

De 1-1 gaf PSV in plaats van een bijna uitzichtloze 1-0 nederlaag opeens weer een positief resultaat in handen. Een resultaat dat het hele matige spel van PSV zal verbloemen. Maar een resultaat dat er Europees mag zijn. Auxerre zal nu in Eindhoven minimaal een goal moeten scoren en dus aanvallen.