PSV jeugd loopt winst net mis

12 juni 2000 21:07 - Essent Eurovoetbalsite

Verslaggever: RvW

PSV heeft vandaag op het nippertje de hoofdprijs in het internationaal sterk bezette Eurovoetbal jeugdtoernooi misgelopen. Ondanks het feit dat het met een gemiddeld jonger en onervarender elftal aantrad dan haar opponenten wist de PSV jeugd (tot 21) het toch tot de finale te brengen. In de halve finale won PSV tegen de verwachting in van de sterke Chilenen van Palestino. De Slowaak Majoros scoorde de enige treffer. In de finale kwam het Feyenoord tegen dat met 0-4 Ajax had verslagen in de halve finale. Tot de rust ging PSV gelijk op met Feyenoord. Jacobs scoorde de 1-1 gelijkmaker voor rust. na rust deden een rode kaart (twee keer geel) en een penalty PSV de das om. Hoewel de belgische doelman Vermeiren de bal in eerste instantie stopte scoorde Feyenoord in de rebound toch uit de penalty. Met 10 man kon PSV echter niet op tegen de sterke Rotterdammers en moest toe zien hoe de Belg Buffel voor de 3-1 eindstand en de winst voor Feyenoord zorgde.

PSV eindigde daarmee op een meer dan terechte tweede plaats in het toernooi in Groningen. Een absolute felicitatie waard. Persoonlijke prijzen waren er niet voor de Eindhovenaren, die het seizoen met dit toernooi uitstekend afsloten.