Transparent
Inloggen
Sluiten

Uilenberg over beslissingen Vink

22 maart 2004 16:39

Verslaggever: RvW

In zijn internetcolumn ging scheidsrechtersbaas Uilenberg in op twee beslissingen die scheidsrechter Vink nam tijdens PSV-NAC welke door de verslaggever van Studio Sport als onjuist werden beoordeeld. Volgens Uilenberg was de beslissing om PSV geen penalty toe te kennen bij de handsbal. De spelregel: ?Een directe vrije trap wordt toegekend, indien een speler opzettelijk de bal met de hand of arm speelt (dit geldt niet voor de doelverdediger binnen zijn eigen strafschopgebied)?. Het feit dat een speler er voordeel aan heeft, telt niet, het gaat alleen om de vraag of er opzet in het spel is.

Ook mocht Boukhari volgens Uilenberg geen gele kaart krijgen voor het feit dat hij zich liet vallen in een poging een penalty te versieren. Volgens de spelregels is er alleen sprake van een schwalbe als er geen lichamelijk contact is geweest. In dit geval was er wel contact met de verdediger van PSV en kan er nooit een gele kaart volgen voor een Schwalbe.

Lees de gehele column van Jaap Uilenberg

Meer op




Tags

uilenberg vink schwalbe boukhari column doelverdediger handsbal internetcolumn nac onjuist opzettelijk poging scheidsrechtersbaas spelregel spelregels versieren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage