Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer informatie over Paulista de Jundia? en mogelijke samenwerking

24 maart 2004 20:49

Verslaggever: RvW

Een samenwerkingsverband met Paulista de Jundia? lijkt dichterbij te komen (zie eerder bericht). De club is relatief onbekend in de voetbalwereld, maar is een rijzende ster in Brazilie. Het concern Parmalat was vanaf 1998 mede-eigenaar van de club en stopte geld in het opbouwen van de voetbalschool en club. Er werd geinvesteerd in scholing, medische staf, psychologen etc. De gedachte was om voor vele jaren dit project verder uit te bouwen. Er werden geen toppers gekocht, maar op een gezonde manier werd jeugd opgeleid. In 2002 moest Parmalat zich terugtrekken vanwege financiele problemen. Ironisch genoeg komt dat na het afhaken van Parmalat tot successen.

De club is de verrassing dit seizoen met goed voetbal en zeer talentvolle eigen jeugd in de ploeg. 16 van de 28 selectiespelers zijn hun voetbalcarriere begonnen in de jeugd van Paulista de Jundia?. Daarvan zijn er zes basisspeler.

De club is weer in eigen eigendom al heeft Parmalat naar verluidt nog wel 50% van de eigendomsrechten op de meeste spelers.

De club maakte de afgelopen jaren grote progressie door en raasde door de Braziliaanse divisies. De ploeg bereikte deze week de halve finales van het kampioenschap van Sao Paulo. Santos, Palmeiras en S?o Caetano zijn de andere halve finalisten. In de competitie (serie B) voorafgaand aan de play-offs bereikte Paulista de tweede plaats achter Santos (van de nieuwe aanwinst Alkez), maar voor Palmeiras en S?o Caetano. Opmerkelijk genoeg wonnen al de vier ploegen hun kwartfinale tegen ploegen uit serie A.

Op welke basis het samenwerkingsverband tot stand komt, is nog onduidelijk.

In januari konden we nog het volgende melden: PSV wil een man in Brazili? detacheren die de scouting van Braziliaans talent sterk moet verbeteren. De afgelopen jaren zijn de nodige Braziliaanse spelers bij PSV geflopt. Op dit moment verlopen de carri?res van Marquinho en Leandro bij PSV teleurstellend. De club wil nieuwe problemen voorkomen door talent ter plekke al in de leeftijd van tien tot vijftien jaar te beoordelen en langdurig te volgen. PSV stuurt een voetbalkenner met managementkwaliteiten naar Brazili?. Met voetbalschool Paulista in Sao Paulo worden besprekingen gevoerd om die functionaris bij die club te stallen en nauw met het instituut samen te werken.

Paulista de Jundia? heeft veel grotere plannen en gaf dat ook openlijk aan. De club heeft een samenwerkingsverband nodig zoals het ook eerder met Parmalat had, waarbij de partner een deel van haar kosten financiert. De directeur voetbal van de Braziliaanse club liet eerder in Braziliaanse media weten dat er wordt gesproken over een samenwerkingsverband van 5 jaar. Geruchten dat er 2 miljoen dollar per jaar betaald zou moeten worden, sprak hij tegen. Door een partner te hebben die jaarlijks een bepaald vast bedrag betaald zou de toekomst van de club voor een aantal gegarandeerd zijn.

Of PSV daar in de huidige situatie in mee kan gaan, is natuurlijk maar de vraag.

Website Paulista de Jundia?

Meer op




Tags

paulista jundia parmalat samenwerkingsverband brazili caetano palmeiras santos alkez carri concern detacheren dichterbij divisies eigenaar eigendom eigendomsrechten financiert functionaris geflopt instituut leandro managementkwaliteiten marquinho opbouwen opmerkelijk project psychologen raasde res rijzende scholing selectiespelers stallen ster stuurt terugtrekken voetbalcarriere voetbalkenner

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage