Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV speelt ook voor het vaderland

25 maart 2004 14:44

De ongeslagen status in Europa vanaf september van PSV hebben er voor gezorgd dat Nederland op de UEFA landen rankinglijst in ieder geval Tsjechi? voor is gebleven. PSV, ??n van de zes deelnemers dit seizoen voor Nederland, is met momenteel 12 UEFA punten verantwoordelijk voor meer dan 40% van de behaalde punten voor Nederland. Slechts acht ploegen in Europa haalde dit seizoen meer punten dan PSV. Omdat de resultaten van de andere vijf Nederlandse deelnemers ver onder de maat was, is het gemiddeld aantal punten van dit seizoen voor Nederland slechts 4,750. De som van de gemiddeldes van de laatste vijf seizoenen bezorgt een land zijn UEFA landenranking.

Alleen Schotland (Celtic) en Turkije (Gen?lerbirligi) kunnen de achtste plaats en dus twee UEFA Cup plekken voor Nederland in het seizoen 2005/06 nog in gevaar brengen. Beide clubs moeten dan minimaal in de ?-finale komen, in het geval dat PSV onverhoopt Auxerre niet weet te elimineren. Tot en met de finale zijn er in de UEFA-Cup nog 15 UEFA punten te verdienen. Twee voor iedere overwinning (??n voor een gelijkspel) en ??n bonuspunt voor het bereiken van de kwartfinale, halve finale en de finale van beide Europese toernooien. Vanavond staan er voor de enige Nederlandse deelnemer in Europa dus drie UEFA punten op het spel.




Tags

uefa nederland vaderland auxerre bezorgt bonuspunt celtic elimineren gemiddeldes gen landenranking lerbirligi onverhoopt rankinglijst schotland tsjechi turkije

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte