Transparent
Inloggen
Sluiten

Info over de uitwedstrijd in Newcastle

26 maart 2004 01:35 - NAC Fanzine de Rat

Verslaggever: MP

De volgende tegenstander van PSV in de UEFA Cup is Newcastle United. Het stadion van Newcastle United heet St. James Park en telt 52.193 zitplaatsen. Het stadion staat middenin een woonwijk en is pas volledig gerenoveerd. Het karakteristieke aan het stadion is dat twee van de vier tribunes veel groter zijn dan de andere die van de gemeente niet vergroot mogen worden. Het stadion kent geen ringen maar steile doorlopende tribunes. Waar het bezoekersvak in 1997, toen PSV daar ook al speelde, nog in de hoek bij het veld zat, is deze momenteel verplaatst naar het hoogste puntje van het stadion. Het nieuwe bezoekersvak kan maar liefst 3000 bezoekers herbergen en kan zelfs nog worden opgerekt.

Er zijn diverse manieren om in Newcastle te komen:

met de auto

? Er bestaan enkele manieren om met je auto in Newcastle te komen. Je kan met je auto via de boot in Newcastle komen maar je kunt ook via de kanaaltunnel Engeland inkomen. Een retourtje kanaaltunnel kost je ongeveer 170 Euro. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo mag je auto onder andere geen LPG tank hebben. Check www.eurotunnel.co.uk voor meer informatie.

de Boot

? DFDS Seaways (www.dfdsseaways.nl)
Je vertrekt vanuit IJmuiden direct naar Newcastle. Retourprijzen liggen rond de 150 Euro (inclusief hotel). Vertrek vanuit IJmijden 18:00 uur. Voertuigen moeten 90 minuten voor vertrek inchecken, voetpassagiers 60 minuten. Aankomst in Newcastle is 9.00 uur de volgende dag. 17.30 uur vertrekt de boot weer uit Newcastle.
? P&O Ferries (www.ponsf.com)
Je vertrekt vanuit Rotterdam of Zeebrugge (Bel) naar Hull. Een retourtje volwassene voetpassagier kost je 120 Euro. Voor een retourtje met 4 volwassene personen (inclusief auto) ben je 490 Euro kwijt. Vanuit Hull is het 230 kilometer naar Newcastle.
? Stenaline (www.stenaline.nl)
Je vaart van Hoek van Holland naar Harwich. Een retourtje (auto en 4 personen) kost ongeveer 430 Euro. Vanuit Harwich naar Newcastle is het 500 kilometer.
? Hoverspeed (www.hoverspeed.nl)
Je vertrekt vanuit Calais (Fra) naar Dover. Een retourtje (auto en 4 personen) is ongeveer 250 Euro. Vanuit Dover is het 565 kilometer naar Newcastle. Er bestaat ook een mogelijkheid om voor Dieppe (Fra) - Newhaven te reserveren. Een retourtje (auto en 4 personen) is ongeveer 350 Euro. Vanuit Newhaven is het 600 kilometer naar Newcastle.

vliegtuig

? KLM (www.schiphol.com)
- Amsterdam naar Newcastle
? British Airways (www.schiphol.com)
- Amsterdam naar Newcastle (via Londen Heathrow)
? British Airways (www.vliegwinkel.nl)
- Brussel naar Newcastle (via Londen Heathrow)
? Ryanair (www.ryanair.com)
- Brussel (Charleroi) naar Newcastle (via Dublin)
- Eindhoven naar Londen (Stansted)
- Groningen naar Londen (Stansted)
- Brussel (Charleroi) naar Londen (Stansted)
- Brussel (Charleroi) naar Glasgow
? Easyjet (www.easyjet.com)
- Amsterdam naar Newcastle (via Londen Stansted)
- Amsterdam naar Newcastle (via Belfast Intl)
- Londen (Stansted) naar Newcastle
- Amsterdam naar Edinburgh
- Amsterdam naar Glasgow
- Amsterdam naar Liverpool
- Parijs (Charles de Gaulle) naar Newcastle
? Jet2 (www.jet2.nl)
- Amsterdam naar Leeds Bradford

Vanaf het vliegveld is Newcastle erg goed te bereiken. Op het vliegveld van Newcastle rijdt er vaak een metro naar de binnenstad van Newcastle. Dit kost je ongeveer 5 Euro, en is goedkoper dan bijvoorbeeld een taxi. De reistijd is ongeveer 25 minuten. Er rijden ook bussen, maar die doen er een kwartiertje langer over.

trein

? In Roosendaal stap je over op de internationale trein naar Brussel-Zuid. Vervolgens stap je in Brussel Zuid over op de trein naar Lille. Vanuit Lille rijdt er een directe verbinding via de kanaaltunnel naar Londen. In Londen neem je vervolgens de trein naar Newcastle. Kijk op http://trein.pagina.nl voor meer informatie en voor reserveringen.
? Britisch Rail (www.rail.co.uk)
Vanaf de eindbestemmingen Edinburgh, Glasgow, Leeds en Liverpool met het vliegtuig rijdt een trein naar Newcastle.

georganiseerde reizen

De supportersvereniging organiseert verschillende bus- en vliegtuigarrangementen (www.supver-psv.nl). Bij deze reizen zit het kaartje al inbegrepen.

Als je zelf een reis boekt, moet je een omwisselbiljet bij de Ticketbox halen en deze bij PSV omwisselen voor een echt toegangskaartje.


Newcastle is een levendige stad waar mooie architectuur en geschiedenis gecombineerd worden met wereldprimeurs, de prachtigste en nieuwste bezoekersattracties. De stad wordt gescheiden door de rivier de Tyne en tegelijkertijd verbonden door 7 bruggen. De bekendste brug is misschien wel de Tyne Bridge, wat een exacte kopie van de Sydney Harbour Bridge is. De stad bestaat ruim 900 jaar. Er zijn zelfs nog gebouwen in de binnenstad van Newcastle die uit de 13e en 14e eeuw stammen. Newcastle is een van de grootste winkelsteden in Engeland. Alle winkelstraten en overdekte winkelcentra liggen allemaal in het centrum en liggen op loopafstand van elkaar. Hier vind je vestigingen van Europese en typisch Britse ketens en warenhuizen. In de stadswijk Grainger Town vind je Grey Street (onlangs nog uitgeroepen tot mooiste straat van Engeland) en de traditionele overdekte Grainger Market. Direct aan het plein waar Grey's Monument hoog boven alles uittorent, liggen het enorme winkelcentrum 'Eldon Square' en de sfeervolle overdekte 'Monument Mall'. Even buiten Newcastle (in Gateshead) kun je onbeperkt shoppen in het MetroCentre, dat vanaf het centrum goed per metro en bus te bereiken is. Hier zijn meer dan 360 winkels, restaurants, bioscopen en een pretpark gevestigd.

De laatste jaren is veel tijd en energie gestoken om Newcastle op de kaart te zetten, en met resultaat. Hippe caf?s en clubs. Restaurants ingericht volgens de laatste mode en veel aparte winkels met kleding en design. Dit alles aangevuld met historische panden en hypermoderne en prestigieuze bouwwerken. Het stadscentrum is veranderd in een schoon en overzichtelijk voetgangersgebied. Niet alleen is Newcastle een van de grootste winkelsteden van Groot-Brittanni?, ook is er volop ruimte voor schitterende kunstgaleries, (interactieve) musea, live muziek en (sport)evenementen. E?n van de nieuwste eyecatchers is de in september 2001 geopende 'Gateshead Millennium Bridge'. De brug (alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers) brengt je naar het BALTIC Centre for Contemporary Art. Deze grootste kunstruimte van Groot-Brittanni? buiten Londen is in juni 2002 geopend en gratis toegankelijk.

Goed en gezellig uitgaan doe je ook in Newcastle Gateshead. Het uitbundige nachtleven biedt voor elk wat wils op het gebied van restaurants, muziek, dans, theater en film. Voor wat betreft pubs en clubs zit je erg goed in Newcastle. De discotheken in Newcastle mogen er ook wezen. De drie bekendste zijn de Tuxedo Royale (net onder de Tyne Bridge), The Ritzy (New Bridge Street) en de Stega Door (Stowell Street). Let er wel op dat de clubs in Engeland heel anders zijn dan de discotheken in Nederland. Sta er niet raar van op te kijken dat je bij bepaalde clubs vanwege een spijkerbroek of een T-shirt geweigerd wordt. De wat lossere clubs zijn de Baja Beach Club (Stowell Street), Foundation ((Melbourne Street) en Xcallibur (The Close). Naast uitgaan kun je ook voortreffelijk eten in Newcastle. De wijk Chinatown heeft vele voortreffelijke en soms goedkope Chinese restaurants. Caf? Royal (Nelson Street) is een trendy combinatie van caf?, restaurant en delicatessenwinkel, maar het is wel duur. Heartbreak Soup (Quayside) serveert Zuid-Amerikaanse gerechten en Est, Est, Est (Quayside) biedt naast een voortreffelijke Italiaanse keuken een prachtig uitzicht op de Tyne en de Gateshead Millennium Bridge.

(Info met dank aan NAC Fanzine de Rat)

Meer op NAC Fanzine de Rat




Tags

newcastle londen brussel retourtje trein stansted engeland gateshead kilometer tyne caf charleroi est glasgow kanaaltunnel overdekte rijdt airways bekendste bezoekersvak british brittanni brug discotheken dover easyjet edinburgh grainger grey harwich heathrow hoverspeed hull jet leeds lille liverpool metro millennium monument muziek newhaven quayside rail ryanair stenaline stowell toegankelijk vliegveld volwassene winkels winkelsteden aangevuld aankomst architectuur art baja baltic beach belfast bezoekersattracties bioscopen bouwwerken bradford britisch bruggen calais centre charles check chinatown close contemporary dans delicatessenwinkel design dfds dfdsseaways dieppe doorlopende dublin eeuw eindbestemmingen eldon eurotunnel eyecatchers fanzine ferries fietsers film gaulle gebouwen gemeente gerechten gezellig groningen harbour heartbreak herbergen hippe holland hypermoderne ijmijden inbegrepen inchecken interactieve intl james kaartje ketens klm kopie kunstgaleries kunstruimte kwartiertje levendige loopafstand lossere lpg mall market melbourne metrocentre mode musea nac nachtleven nederland nelson omwisselbiljet onbeperkt opgerekt overzichtelijk panden parijs park plein ponsf prachtigste pretpark pubs puntje rat reistijd reserveren reserveringen restaurant retourprijzen ringen ritzy rivier roosendaal royale schoon seaways serveert sfeervolle shoppen soup spijkerbroek square stadscentrum stadswijk stammen stega steile supportersvereniging supver sydney tank taxi ticketbox toegangskaartje town trendy tuxedo uefa uitbundige uittorent uitzicht vaart verbinding vestigingen vliegtuigarrangementen vliegwinkel voertuigen voetgangers voetgangersgebied voetpassagier voetpassagiers warenhuizen wereldprimeurs wijk wils winkelcentra winkelcentrum winkelstraten woonwijk xcallibur zeebrugge

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage