Transparent
Inloggen
Sluiten

Bezoekersvak Philips stadion te klein

26 maart 2004 10:32

Verslaggever: MP

Het bezoekersvak in het Philips stadion is net als dat van Ajax en Feyenoord naar Europese maatstaven te klein voor clubs met een grote uitsupportersschare. In het bezoekersvak MM kunnen maximaal 1625 supporters. De bezoekers hebben echter recht op 5% van de totale stadioncapaciteit. Newcastle kan bij PSV dus het minimale aantal van 1800 kaarten opeisen. Heel veel clubs die in Eindhoven op bezoek komen komen daar bij lange na niet aan, maar Newcastle United staat bekend om haar grote uitsupportersschare.

Ajax heeft dit in het verleden (o.a. tegen Celtic en Club Brugge) opgelost door het uitvak te vergroten door de plastic afscheidingswand naar rechts te verplaasten. In de Kuip hebben in het verleden o.a. Glasgow Rangers, Fenerbahce en Newcastle United de vakken E, F, EE, en FF in plaats van G en GG toegewezen gekregen zodat er het minimale aantal van 2500 uitsupporters de wedstrijd konden bijwonen. PSV heeft tot tweemaal toe tegen POAK Saloniki naast het bezoekersvak MM, de vakken KK en LL aan de bezoekers 'gegeven'.

Meer op




Tags

bezoekersvak newcastle minimale uitsupportersschare vakken afscheidingswand brugge celtic fenerbahce feyenoord glasgow kuip maatstaven opeisen plastic poak rangers saloniki stadioncapaciteit uitsupporters uitvak verplaasten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage