PSV blijft verliezen in competitieverband; 3-1 in Tilburg

28 maart 2004 16:27

Wat PSV Europees wel kan, lijkt het in de Nederlandse competitie niet meer te kunnen. Opnieuw verloor het, net met 3-1 van Tilburg. De personele problemen waren daar natuurlijk mede debet aan. De eerste helft was een rustige zonder al teveel kansen. Toen Caluwe vlak voor het uur scoorde, brak de wedstrijd open. Tien minuten later was het Wiedemijer die PSV op een reeks gele kaarten trakteerde. Dat resulteerde uiteindelijk in een tweede en dus een rode kaart voor Hofland en het wegsturen van Hiddink. Van den Eede scoorde vervolgens prompt de 2-0.

Ook met 10 man ging het gehavende elftal van PSV er nog voor. Dat leverde tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer op voor Vonlathen, die Bakkal had vervangen. PSV ging door en kreeg zelfs mogelijkheden voor de gelijkmaker via onder andere Vennegoor of Hesselink. Met Jakobsen nog voor de op de linksachter spelende Bogelund kon PSV de gelijkmaker niet meer forceerde. De ploeg moest wel zoveel ruimte weggeven dat de Tilburgers de kansen kregen de wedstrijd definitief te beslissen. Dat gebeurde uiteindelijk in blessuretijd via Van den Eede.