PSV laat zege liggen in Eindhoven: 1-1 tegen Newcastle

8 april 2004 22:41

PSV is er niet in geslaagd om zich een goede uitgangspositie te creeren in de heenwedstrijd van de kwartfinale in de UEFA Cup. Ondanks een uitstekende wedstrijd van PSV kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. PSV domineerde op het laatste deel van de eerste helft na de gehele wedstrijd en kreeg diverse goede mogelijkheden. Na een kwartier spelen kwam PSV op voorsprong. Nadat vennegoor of Hesselink zijn tegenstander in de lucht aftroefde deed Kezman datzelfde over de grond. Hij creerde daarmee zijn eigen kans en draaide de bal schitterend in de verre hoek achter de Engelse keeper. Voor rust zorgde Newcastle met een offensief voor gevaar. Waterreus moest een aantal keer goed optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Ver in blessuretijd lukte dat niet meer toen Jenas een voorzet uit een vrije trap binnenkopte. Vlak daarvoor ontging de scheidsrechter nog dat Bramble Van der Schaaf sloeg. PSV ging in de tweede helft fanatiek op zoek naar de winnende treffer. Het gaf verdedigend nauwelijks iets weg en isoleerde Shearer en Bellamy. Voorin kreeg het tegen een verdedigend Newcastle United ondanks diverse mogelijkheden niet wat het verdiende: een overwinning. Onder andere de lat (kopbal Bouma), gebrek aan trefzekerheid en de scheidsrechter hielden PSV daarvan af.

PSV mocht wel terugkijken op een van de beste wedstrijden van het seizoen en een wedstrijd waarin aan PSV kant bijna alleen uitblinkers waren te noteren. Ook verguisde spelers als Park en Van der Schaaf deden het uitstekend donderdagavond in het Philips Stadion.