Transparent
Inloggen
Sluiten

Doel Kralj schiettent voor Oranje

25 juni 2000 19:53

Verslaggever: RvN

De kwartfinalewedstrijd tussen Oranje en Joegoslavie zou eindigen in een afstraffing van de Joegoslaven. De goal van Ivica Kralj bleek een schiettent te worden. PSV doelman Kralj kreeg maar liefst 6 goals tegen. Daarbij ging hij vaak niet echt vrijuit. Kralj speelde voor een transfer naar een buitenlandse topclub, maar heeft zich op dit toernooi niet in topvorm kunnen laten zien.

Dat geldt wel voor Oranje dat met maar liefst 6-1 won, een ongekende uitslag in de kwartfinale van het EK. Patrick Kluivert zorgde voor een unieke prestatie door 4 treffers te maken in een duel, hetgeen nog nooit gepresteerd was op het EK. Hij deed dat zelfs zonder onderbreking. Mark Overmars maakte daarna nog twee goals. In de slotminuut deed Milosevic nog iets terug om de eer te redden.

In de halve finale stuit Oranje op het Italiaanse nationale elftal. De andere halve finale gaat tussen Portugal en de winnaar van de wedstrijd Frankrijk-Spanje.

Meer op




Tags

kralj oranje schiettent eer frankrijk ivica joegoslaven joegoslavie kluivert kwartfinalewedstrijd milosevic onderbreking overmars portugal slotminuut stuit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage