PSV komt tekort in Newcastle

14 april 2004 22:49

PSV kwam tekort in Newcastle om Newcastle United uit te kunnen schakelen. In de eerste helft kwam de ploeg totaal niet aan voetballen toe. Newcastle zette PSV goed vast en ontregelde het spel van PSV. De ploeg van Hiddink wist zich daar geen raad mee en kon nauwelijks omschakelen naar een ander systeem. De ploeg mocht blij zijn dat het in de eerste helft niet verder achter kwam dan 1-0. Newcastle United kreeg diverse kansen. Daarbij waren de standaardsituaties levensgevaarlijk. Uit een corner kwam de goal. Bouma stond bij zijn man, maar gaf Shearer de mogelijkheid om bij de korte hoek in te koppen.

In de tweede helft ging PSV met nieuw elan van start. Vennegoor of Hesselink kwam erin als aanspeelpunt. daardoor kwam PSV aan voetballen toe en kwam het duel in evenwicht. PSV kwam met geluk in de wedstrijd. Bernard maakte een fout door Park in het strafschopgebied onnodig te stoppen met een te hoog geheven been. Dat leverde PSV een penalty op die loepzuiver werd ingeschoten door Mateja Kezman. Het was een van de weinige kansen voor de wel zeer actieve spits. De ploeg van Robson had de weg naar Kezman goed afgesneden waardoor die aan weinig momenten in het strafschopgebied toekwam.

Het was uiteindelijk opnieuw een hoekschop die PSV de nek om deed. Waterreus zat mis bij een scherpe bal van Robert. Speed profiteerde vervolgens makkelijk.

PSV probeerde het nog wel. Het voerde de druk op het doel wel op, maar kon weinig echte kansen creeren. Vonlanthen viel in de slotfase goed in aan de rechterkant, maar kon uiteindelijk ook het verschil niet maken.