Transparent
Inloggen
Sluiten

Slechts 340 kaarten voor AZ - PSV

25 april 2004 22:15

Verslaggever: MP

Bij AZ - PSV zullen de Eindhovenaren worden ondersteund door maximaal 340 PSV-supporters. AZ heeft de beschikking over twee bezoekersvakken, vak N en vak LM. Deze twee bezoekersvakken hebben tezamen een capaciteit van 840 supporters. Vak N heeft een capaciteit van slechts 340 supporters. Gezien de totale capaciteit van de Almaarderhout van 8.390, en dus tussen de 7.500 en 12.500 supporters, is AZ verplicht alle bezoekende clubs in de eredivisie minimaal 600 kaarten aan te bieden. Alleen in goed overleg met de bezoekende club kan daarvan afgeweken worden. PSV heeft tijdens de voorbespreking op 24 maart jongsleden, in overleg met AZ, genoegen genomen met alleen vak N.

Omdat AZ zich deze week al verzekerde van Europees voetbal is de wedstrijd AZ - PSV niet meer van belang voor de Alkmaarders. Voor de Eindhovenaren is dat nog maar de vraag. Als Ajax uit de komende twee wedstrijden niet minimaal vier punten weet te halen (en PSV 2x wint), komt het voor het kampioenschap aan op AZ - PSV en Willem II - Ajax. Als PSV tegen of FC Volendam of Ado Den Haag punten gaat verspelen (en Feyenoord wel wint van FC Groningen en RBC), moeten de Eindhovenaren door winst op AZ zich zien te verzekeren van het miljoenenbal van de Champions League. Waarom PSV de laatste wedstrijd van dit seizoen geen gebruik gemaakt heeft van de minimaal 600 kaarten waar men volgens de regels recht op heeft zonder dat de eventuele niet afgenomen kaarten moeten worden terugbetaald, is niet bekend gemaakt.

Meer op




Tags

capaciteit ado almaarderhout eredivisie feyenoord groningen jongsleden miljoenenbal rbc terugbetaald tezamen verspelen verzekerde verzekeren volendam voorbespreking

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte