Transparent
Inloggen
Sluiten

Opnieuw zilveren schoen voor van Nistelrooy

4 juli 2000 12:22 - Eindhovens Dagblad

Verslaggever: NvdL

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Ruud van Nistelrooy voor het tweede achtereenvolgende jaar de zilveren schoen heeft gewonnen als vice-topscorer van Europa. De uitslag is verassend aangezien algemeen werd aangenomen dat Mario Jardel opnieuw de gouden schoen in ontvangst zou nemen. Jardel scoorde dit seizoen 38 treffers en eindigde daarme qua productie ver boven van Nistelrooy die slechts 29 treffers maakte. De UEFA werkt echter met vermenigvuldigings factoren, afhankelijk van de sterkte van de competitie, en besloot de competitie van Portugal te devalueren. De 29 goals van van Nistelrooy worden met 2 vermenigvuldigd, de 38 goals van Jardel, in tegenstelling met vorig jaar, slechts met 1,5. Hierdoor eindigde van Nistelrooy op 58 punten en Jardel op 57.

De gouden schoen werd gewonnen door Kevin Phillips van Sunderland die 30 goals wist te scoren. (ook met een vermenigvuldigingsfactor van 2) Door een zware blessure miste van Nistelrooy een kwart van het seizoen, dat hij toch opnieuw de zilveren schoen in de wacht sleept geeft zijn waarde voor PSV nog maar eens aan.

Meer op Eindhovens Dagblad




Tags

nistelrooy schoen jardel zilveren daarme devalueren ontvangst phillips portugal productie sleept sunderland topscorer uefa verassend vermenigvuldigd vermenigvuldigings vermenigvuldigingsfactor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage