PSV eindigt seizoen met overwinning AZ-PSV 2-4

16 mei 2004 16:28

Verslaggever: NvdL

PSV heeft het seizoen in stijl afgesloten. Zonder te schitteren werd uiteindelijk AZ met 4-2 in de Alkmaarderhout aan de kant geschoven. Met name voor PSV spits Mateja Kezman, die wellicht zijn laatste wedstrijd speelde in dienst van de Eindhovense club (hij wil graag naar het buitenland) was het een speciale middag. Met een loepzuivere hattrick boog hij in de tweede helft een 2-1 achterstand om in een 2-4 voorsprong.

De laatste twee goals vielen in de laatste tien minuten. PSV was al in de eerste minuut op voorsprong gekomen door een eigendoelpunt van Reini. Dit cadeautje inspireerde de ploeg echter niet. Meerdink maakte na 15 minuten de gelijkmaker. Vlak na rust was het Van Galen die AZ op voorsprong bracht. Net als bij de oefenwedstrijd tegen NEC ging reservedoelman Rob van Dijk zeker niet vrijuit bij beide tegendoelpunten. AZ kon deze voorsprong echter slechts kort behouden, want Kezman scoorde nog geen drie minuten later de gelijkmaker. Uiteindelijk bepaalde hij met zijn 30ste en 31ste treffer (een mooie lob over 25 meter) van het seizoen de eindstand op 2-4