Vonlanthen in eerste duel op EK U21 onderuit tegen gastland Duitsland

28 mei 2004 20:11

Johann Vonlanthen is er op het eerste duel tijdens het EK U21 met Zwitersland U21 niet in geslaagd een goed resultaat af te dwingen. Tegen gastland Duitsland, volgens eigen zeggen de topfavoriet, ging het Zwitserse team met 2-1 onderuit. Zwitserland zette met Vonlanthen in de basis Duitsland direct de duimschroeven aan. In de eerste minuut al had de PSV aanvaller de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Dat lukte uiteindelijk niet. Na zo'n 20 minuten kwam Duitsland volledig tegen de verhoudingen in op een 1-0 voorsprong. Daarna kwam de Duitse ploeg veel beter in de wedstrijd. Na de 2-0 in de tweede helft kwam Zwitserland nog wel terug tot 2-1 een kwartier voor tijd, maar meer zat er niet meer in. Tegen Portugal en Zweden zal Zwitserland er nu alles aan moeten doen om alsnog de finales te bereiken.