Transparent
Inloggen
Sluiten

Supporters verenigen zich

11 juli 2000 15:32 - ANP

Verslaggever: NvdL

De FSV (Federatie Supporters Verenigingen) en de BOVS (Belangen Organisatie Voetbal Supporters) hebben zich vandaag offici?el verenigd en zullen samen gaan werken onder de nieuwe naam SOVS. (Samenwerkende Organisaties VoetbalSupporters)

Twee keer eerder strandde pogingen om nader tot elkaar te komen, maar de laatste tijd leek er schot in de zaak te zitten, vandaag werd de strijdbijl dan daadwerkelijk begraven. Het was een voorwaarde van het ministerie van Sport om nog in aanmerking te komen voor bepaalde subsidies. Voorzitter van de SOVS is Ger van Os geworden, ook voorzitter van de Supportersvereniging van PSV.

Het samengaan van de beide verenigingen heeft voor PSV nog een pikant tintje. Stichting Oost was namelijk lid van de BOVS terwijl de offici?le supportersvereniging lid was van de FSV. Het samengaan van beide organisaties was een voorwaarde die het bestuur van PSV stelde aan de Stichting Oost alvorens hen een offici?le status te geven, dit is door deze 'fusie' een stapje dichterbij gekomen.

Meer op ANP




Tags

bovs fsv oost samengaan sovs supportersvereniging verenigen verenigingen begraven bestuur dichterbij federatie fusie ger pikant samenwerkende strandde strijdbijl subsidies tintje voetbalsupporters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage