Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Aad de Mos bondscoach Emiraten

6 juni 2004 15:35

Aad de Mos uit Eindhoven is benoemd tot bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dat meldt de website van het voetbalmaandblad Johan, waarvan de voormalige PSV-trainer medewerker is. De Mos volgt de Brit Roy Hodson op, die onlangs werd ontslagen. De oefenmeester tekende voor een jaar. Na het afronden van de contractbesprekingen ging hij meteen aan de slag. Als assistent neemt De Mos onder andere PSV-jeugdtrainer Ren? Eijer mee.

De Mos moet VAE naar de eindronde van het wereldkampioenschap in Duitsland in 2006 loodsen. In de poule met Jemen, Thailand en Noord-Korea staat VAE bovenaan met zeven punten uit drie duels. De winnaar van de poule komt in een volgende groep terecht en de winnaar daarvan is direct geplaatst voor het WK. Sinds 1990 deed de nationale ploeg niet meer mee aan een eindtoernooi om de wereldtitel.

"Het is voor het eerst dat ik een functie als bondscoach heb", zegt De Mos op de website van Johan. "Ik ben erg vereerd met de aanstelling. Na mijn vertrek bij Al Hilal heb ik meteen gezegd dat ik terug wilde naar deze regio, omdat hier voetbaltoekomst ligt. Er is geld en dat wordt ge?nvesteerd in opleiding en Westerse trainers."

Meer op




Tags

mos emiraten vae afronden brit contractbesprekingen duitsland eijer eindronde hilal hodson jemen korea loodsen medewerker nvesteerd oefenmeester ren thailand voetbalmaandblad voetbaltoekomst wereldkampioenschap westerse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage