Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer duidelijkheid over EU regeling

12 juli 2000 11:11 - Eindhovens Dagblad

Verslaggever: NvdL

Er ontstaat langzaam wat meer duidelijkheid over de problemen rond de transfer van Kezman. Zoals we gisteren al meldden staat Partizan niet op de zogehete 'witte' lijst van bedrijven die geen banden hebben met het regime van Milosevic. Hierdoor mag PSV niet direct zaken doen met Partizan, doen ze dit wel en betalen ze de transfersom rechtsreeks dan riskeren ze een boete.

"Dat betekent dat Kezman niet kan komen behalve als Partizan hem laat gaan zonder betaling" aldus een woordvoerder van staatsecretaris Vliegenthart van Sport.

PSV was verrast door deze mededeling. ,,Dit is helemaal nieuw voor ons. Wij hebben daar van de KNVB noch van de UEFA signalen over gekregen. Maar ik zal de KNVB om opheldering vragen'', aldus algemeen directeur Peter Fossen. Overigens ziet voorzitter van Raaij wel mogelijkheden om de sanctie te kunnen omzeilen:"Zo zouden we het geld op een geblokeerde rekening kunnen storten," aldus van Raaij.
Deze situatie deed zich onlangs voor toen de UEFA het prijzengeld voor Joegoslavi?, verdient op het EK, overmaakte op een geblokeerde rekening. Eerst wil de UEFA bekijken of de Joegoslavische voetbalbond daadwerkelijk geen banden meer onderhoudt met het regime van Milosevic.

PSV heeft dus een paar opties. Ze kunnen Partizan het geld betalen en de boete voor lief nemen, of ze kunnen het geld transfereren naar een zogehete bevroren rekening. Partizan kan dan pas over het geld beschikken als de sacnties tegen Joegoslavi? zijn opgeheven. Over de hoogte van de boete is nog niks bekend, verder is het ook nog onduidelijk of Partizan de transfer kan blokkeren mocht PSV besluiten het geld naar een bevroren rekening over te maken.

Meer op Eindhovens Dagblad




Tags

partizan uefa bevroren geblokeerde joegoslavi kezman knvb milosevic raaij regeling regime zogehete betaling fossen joegoslavische lief meldden omzeilen opheldering overmaakte prijzengeld rechtsreeks riskeren sacnties sanctie staatsecretaris transfereren vliegenthart

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage