Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Nistelrooij: 'De druk ligt bij Portugal'

27 juni 2004 13:54

Verslaggever: JV

Volgens Ruud van Nistelrooij ligt de druk bij Portugal. "Zij zijn het gastland en iedereen verwacht nu dat ze het toernooi gaan winnen." De momenteel gedeeld topscoorder kijkt uit naar de confrontatie met het gastland. "De halve finale tegen het gastland spelen, is voor iedere ploeg een grote uitdaging. Het zal zwaar worden om in Portugal van Portugal te winnen maar we hebben meer voor zware opgave gestaan en hopelijk lukt het ons woensdag weer", aldus de oud-PSV-er die tegen Zweden tot Carlsberg Man of the Match werd bekroond.

Vier jaar geleden verloor Nederland zelf als gastland in de halve finale. Tijdens het WK van 1974 en 1978 werd Oranje door het gastland van de titel gehouden. Op Europese Kampioenschappen wist Nederland twee keer te winnen van het gastland. In 1976 won Nederland met 3-2 van Joegoslavi? en in 1988 met 2-1 van Duitsland.

Meer op




Tags

portugal nederland nistelrooij bekroond carlsberg confrontatie duitsland joegoslavi kampioenschappen match opgave oranje titel topscoorder zweden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage