Transparent
Inloggen
Sluiten

Salazar vergelijkt journalisten met hooligans

8 juli 2004 22:52 - Limburgs Dagblad

Verslaggever: JV

Pedro Salazar heeft als press-officer van de KNVB aan den lijve ondervonden hoe Dick Advocaat is neergesabeld door de pers. Rondom de wedstrijd tegen Duitsland en dus nog voor de volksopstand over de wissel van Arjen Robben, werd de persvoorlichter van PSV om drie uur 's nachts wakker gebeld door een groep halfdronken journalisten van de landelijke pers. Hij werd uitgemaakt voor klootzak en lafaard. Dit voorval is volgens Salazar kenmerkend voor de sfeer rond Oranje. "Ik heb me verbaasd over zoveel emotie en gekheid. Een aantal mensen van de pers raakt zo ge?motioneerd dat ze alle verantwoordelijkheid verliezen. Ze veranderen in hooligans met een pen en microfoon."

"Sommige media willen of kunnen niet beseffen welke impact hun uitspraken hebben. Ik heb met columnisten als Jan Mulder, Hugo Borst en Hugo Camps gesproken. Maar zij zien het als een spel. Ze denken dat ze alles kunnen zeggen en schrijven. Omdat Nederland een rustig land is waar niks gebeurt en de mensen hun gezond verstand gebruiken. Dat beeld klopt niet meer. Kogelbrieven en dreigementen via internet zijn al tamelijk ingeburgerd. In Amsterdam vindt de ene liquidatie na de andere plaats. En dan hoeft er maar een gek tussen te zitten die de 'spelletjes' van de journalisten te serieus neemt", aldus de persvoorlichter van PSV.

Meer op Limburgs Dagblad




Tags

salazar hooligans persvoorlichter advocaat arjen borst camps dreigementen duitsland gekheid halfdronken ingeburgerd kenmerkend klootzak knvb kogelbrieven lafaard lijve liquidatie microfoon motioneerd mulder nachts nederland neergesabeld officer ondervonden oranje pedro pen press robben volksopstand wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage