Transparent
Inloggen
Sluiten

Toch w??r problemen bij JC-schaal

10 juli 2004 22:43 - Forza-Utreg.nl: Schandaal

Verslaggever: MP

Voor de negende keer op rij laat de gemeente Amsterdam blijken een JC-schaal niet op een juiste wijze te kunnen of willen organiseren. Na lang soebatten konden de FC Utrecht supporters met de bus, trein en eigen auto (max. 300) naar Amsterdam reizen. Naar nu pas blijkt zijn de prijzen echter schandalig hoog. Waar een reis naar Roda JC voor de Utrecht supporters 26 Euro kost, moet er voor de slechts 33 km naar Amsterdam liefst 52 Euro op tafel gelegd worden. Ook laat de gemeente Amsterdam de aankomst van een (goedkopere) trein pas toe als er meer dan 60 bussen verkocht zijn. Als er geen verandering in komt blijft het bestuur van de Supporters Vereniging FC Utrecht net als vorig seizoen tegen PSV uit protest thuis.

PSV speelde veruit het meest in de 'traditionele' openingswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Haar supporters hadden in het verleden het meest last van de ontoelaatbare wedstrijdinrichting van de gemeente Amsterdam vari?rend van verplichte combi's, ontoereikende aantal kaarten, de plaatsen welke werden toegewezen, de manier van optreden van de Amsterdamse politie, de hoge prijs van kaartjes en het tijdstip waarop de wedstrijd gespeeld moest worden. Vooral PSV en haar supporters hebben om deze reden bij de KNVB gepleit de wedstrijd weg te halen uit de Arena en elders onder te brengen. In februari van dit jaar meldde de KNVB trots dat er een convenant was gesloten met de Gemeente Amsterdam en een nieuwe vijfjarenovereenkomst met de Amsterdam Arena. Niet veel later verklaarde de supportersclubs de Johan Cruiff schaal al besmet.

Meer op Forza-Utreg.nl: Schandaal




Tags

gemeente utrecht arena knvb trein aankomst besmet bestuur combi convenant cruiff goedkopere ontoelaatbare ontoereikende openingswedstrijd protest rend roda soebatten supportersclubs vari vijfjarenovereenkomst wedstrijdinrichting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage