Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV nog nooit uitgeschakeld in een voorronde

4 augustus 2004 23:35

Vanaf het seizoen 1997/98 worden van de beste landen niet alleen de landskampioen toegelaten in de Champions League. Vanaf dat seizoen wordt er ook een voorronde gespeeld waar ook de clubs uit de allerbeste beste landen in moeten deelnemen. Feyenoord moest zich drie keer via die voorronde zien te plaatsen voor de Champions League, Ajax en PSV ieder twee keer. PSV is de enige Nederlandse topclub die nog nooit uitgeschakeld is in een voorronde van een Europees toernooi. Wel haalde PSV in het seizoen 1991/92 tijdens de allereerste editie niet de Champions League. RSC Anderlecht hield PSV uit het miljoenenbal. Destijds werd er nog gewoon een 1e en 2e ronde volgens het knock-out principe afgewerkt om het aantal landskampioenen van 32 naar 8 terug te brengen. Deze acht overgebleven clubs speelde in twee poules van vier waarbij de twee winnaars de finale speelde.




Tags

voorronde allereerste anderlecht editie feyenoord landskampioenen miljoenenbal poules rsc toegelaten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage