Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV mag nog hopen na 3-2 verlies tegen Rode Ster

11 augustus 2004 22:23

PSV mag na het eerste duel in de derde voorronde Champions League nog hopen op kwalificatie. De Eindhovense ploeg ging in Belgrado met 3-2 onderuit. Dat betekent voor dit PSV een hele moeilijke maar niet onmogelijke uitgangspositie in eigen huis. De ploeg zal thuis moeten winnen, maar ook het spel moeten gaan maken tegen de lepe ploeg uit Belgrado die vooral uit standaardsituaties erg gevaarlijk is. Pluspunt was het feit dat PSV via Park en De Jong voor het eerst dit seizoen tegen een profclub wist te scoren. Dat betekenen twee zeer belangrijke doelpunten, mede gezien het feit dat uitdoelpunten dubbel tellen. PSV heeft nu aan de kleinste overwinning voldoende.

PSV begon heel goed aan de wedstrijd. Het was duidelijk dat het strijdplan van Guus Hiddink optimaal was gezien de mogelijkheden van PSV. De ploeg ving Rode Ster vroeg op en lieten ze daardoor niet in de ploeg komen. Zelf kreeg de ploeg door de onrust van Rode Ster kansen. Dat leverde in de achtste minuut de openingstreffer op. Park kapte een bal uit in het strafscopgebied naar de rechterkant en schoot vervolgens zuiver binnen.

Na een kwartier kon PSV het opvangen in het hete Belgrado niet meer geheel belopen. Rode Ster ging sneller inspelen en voorkwam de druk van PSV. Het voerde de druk wat op, waardoor bleek dat de ploeg nog nauwelijks is ingespeeld. Nog voor rust kwam Rode Ster Belgrado op een 2-1 voorsprong. Eerst via een kopbal uit een vrije trap, een goal waarvoor de ploeg bekend staat en vervolgens een vrije trap die door de slecht opgestelde muur ging.

In de tweede helft leek het drama compleet toen Pantelic bij een counter volledig vrij voor Gomes de 3-1 binnen kon koppen. PSV bleef er echter in geloven en creerde diverse goede kansen via o.a. invaller Cocu, Alex en De Jong. Het was de laatste die PSV weer in de reeks bracht. Na een inzet van Park, die eigenlijk al had moeten zitten, kwam de rebound via de keeper en twee verdedigers van Rode Ster die elkaar in de weg liepen bij De Jong. Die raakte de bal maar moeizaam maar zag hem in de verre hoek van de goal verdwijnen.

Daarna probeerde PSV het nog wel en kreeg het ook kansen op de gelijkmaker. Toen die uitbleef werd PSV voorzichtiger. En aangezien Rode Ster genoegen nam met de 3-2 eindigde het duel voorzichtiger dan het begonnen was.

Dat is een uitslag met enig perspectief voor PSV dat nu twee weken heeft om verder te groeien. Rode Ster toonde vandaag niet de kwaliteit die het in Europa wordt toegedicht. Maar een verdedigend Rode Ster met de aanvallende kwaliteiten die het heeft zal in Eindhoven voor een enorme klus gaan zorgen.




Tags

ster jong park voorzichtiger belopen cocu counter creerde drama gomes hiddink kleinste kwalificatie lepe muur onmogelijke pantelic pluspunt rebound strafscopgebied strijdplan toegedicht uitbleef uitdoelpunten uitgangspositie ving voorkwam voorronde zuiver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte